В бюджет донараховано більше 1 мільйону гривень ПДФО

16 липня 2013, 07:32
Власник сторінки
0
144
В бюджет донараховано більше 1 мільйону гривень ПДФО

Зусиллями столичних фахівців Міндоходів та небайдужих громадян, які сигналізують про порушення трудового законодавства, до сплати в бюджет донараховано більше 1 мільйону гривень ПДФО

Працівники столичного ГУ Міндоходів, разом з представниками Пенсійного фонду та органів місцевої влади здійснюють цілий комплекс заходів направлених на повноту і своєчасність сплати до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб та легалізацію заробітної плати. Проводиться роз’яснювальна робота; зустрічі з керівниками підприємств, установ, організацій; виявлення платників податку - юридичних осіб, які не  виплачують заробітну плату найманим працівникам та не перераховують  податок з доходів фізичних осіб чи перераховують його у незначних розмірах до бюджету.

Однак, отримання легальної заробітної плати та укладення офіційних трудових угод залежить і від самих громадян, яким необхідно  вчасно звертатись до органів Міндоходів для уникнення негативних наслідків порушення трудового законодавства.

 «З початку 2013 року від небайдужих громадян до столичних органів Міндоходів надійшло 305 звернень про порушення трудових прав. В ході перевірки інформації по зверненням було виявлено 217 неоформлених найманих працівників, а також встановлено факти виплати заробітної плати «у конвертах» без обов’язкових платежів та відрахувань. В результаті до сплати в бюджет було донараховано 1 мільйон 123 тисячі гривень», - повідомила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова.

Громадяни повинні розуміти, отримання заробітної плати «у конвертах» та неофіційні трудові відносини ведуть до позбавлення соціальних гарантій, оплачуваних відпусток та лікарняних, можливості оформити кредит, а також гідної пенсії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.