Архітектурну пам‘ятку XIX століття вберегли для нащадків

16 липня 2013, 07:35
Власник сторінки
0
133
Архітектурну пам‘ятку XIX століття вберегли для нащадків

Оперативникам Міндоходів вдалось вберегти архітектурну пам'ятку від нелегального вивозу

За результатами спільної операції Київської міжрегіональної митниці Міндоходів і ГУ СБУ в м. Києві та Київській області було викрито підприємство, яке намагалося вивезти з України архітектурну пам‘ятку кінця XIX століття.

Старовинний будинок для експорту в Англію ділки заявили як бувші у використані збірні частини житлового будинку. За наданими документами, їх вартість становить 5,4 тис.євро. Зовні це були непримітні дубові бруси та балки. Однак, завдяки пильності оперативників Міндоходів візуально було зафіксовано немалий вік деревини, а досвід підказав – вартість транспортування цього будинку до Англії перевищить вартість самого будинку.

Для з‘ясування ряду обставин і встановлення реальної вартості експортованого вантажу, було залучено експертів.

Згідно висновку експертів, даний будинок є традиційною пам‘яткою історичного минулого етнографічного регіону Слобожанщини кінця XIX ст. Фахівцями відмічено, що у будівництві об‘єкта застосовувалась будівельна техніка VIII-XIX ст.

На думку експертів, подібні будівлі у регіоні практично зникли, є реліктовими та представляють історико-культурну цінність.

Для вивезення з України предметів, вік яких становить понад 50 років, підприємство мало надати відповідний дозвіл.

Дозволу підприємство не мало, а за його відсутності дана споруда не може покинути межі митної території України.

Наразі Київською міжрегіональною митницею Міндоходів триває протоколювання виявленого правопорушення. Вантаж буде вилучено.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.