Необачність підприємця обійшлась йому в 115 тисяч гривень

17 липня 2013, 11:45
Власник сторінки
0
164
Необачність підприємця обійшлась йому в 115 тисяч гривень

Співробітниками ГУ Міндоходів у м. Києві нещодавно була проведена невиїзна документальна позапланова перевірка, що була ініційована за інформацією із сторонніх джерел.

Співробітниками ГУ Міндоходів у м. Києві нещодавно була проведена невиїзна документальна позапланова перевірка, що була ініційована за інформацією із сторонніх джерел, діяльності СПД – фізичної особи, який працював у сфері надання в оренду й експлуатацію власного майна та будівництво житлових та нежитлових будівель.

Спочатку підприємець перебував на спрощеній системі оподаткування, а згодом перейшов на загальну.

На перший погляд, діяльність здійснювалась відповідно до Податкового кодексу України без будь-яких порушень: декларації про доходи, звіти по єдиному податку до податкової інспекції подавалися своєчасно, розбіжностей щодо задекларованих доходів виявлено не було.

Перебуваючи на загальній системі оподаткування підприємець здійснив за останні 12 місяців операцій з нерухомістю на суму 746 тисяч гривень. Однак, перевищивши більш ніж у двічі законодавчо встановлену граничну суму у 300 тисяч гривень відповідно до п.181.1 ст.181 Податкового кодексу України, не зареєструвався, у перевіряємому періоді, як платник податку на додану вартість.

У підсумку «сумлінної» діяльності підприємець сплатив податкові зобов’язання з податку на додану вартість у розмірі 92 тисячі гривень та фінансових санкцій у розмірі 23 тисяч гривень.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.