Через аеропорт «Київ» (Жуляни) німець намагався вивезти старовинний самовар

19 липня 2013, 08:36
Власник сторінки
0
139
Через аеропорт «Київ» (Жуляни) німець намагався вивезти старовинний самовар

Громадянин Німеччини намагався вивезти «зеленим коридором» старовинний, ймовірно, тульський самовар

За допомогою рентген обладнання в багажі одного з пасажирів оперативники Міндоходів виявили незадекларований старовинний самовар.

Під час митного контролю багажу громадян, які пройшли реєстрацію на рейс «Київ – Дортмунд (Німеччина), в валізі одного з пасажирів співробітники Київської міжрегіональної митниці Міндоходів виявили самовар з жовтого металу з ознаками старовини. Атрибут чаювання знаходився серед особистих речей без ознак приховування.

За зовнішніми характеристиками – стан металу, наявність кількох клейм з датуванням різних років 19 ст. та клеймо з написом «Товарищество паровой самоварной фабрики наследников Василия Баташева в Туле, 1896 г.» - самовар виготовлено понад 50 років тому.

Відповідно до законодавства, будь–які предмети, виготовлені понад 50 років тому, можуть бути вивезені з України лише за умови письмового декларування митному органу з наданням відповідних дозвільних документів на їх вивезення.

Чоловік обрав для проходження митного контролю «зелений коридор», чим заявив про відсутність у нього предметів, заборонених або ж обмежених до переміщення. З приводу декларування товару чи надання роз‘яснень до інспекторів митниці не звертався. Дозволу на вивезення не мав.

Після виявлення самовару порушник визнав свою провину. Свій вчинок мотивував незнанням законодавства з питань переміщення культурних предметів. Однак, при опитуванні його співробітниками Міндоходів, громадянин Німеччини почав плутатись в своїх показаннях і висунув кілька версій походження цієї речі. За однією, він придбав самовар у своєї нареченої для реставрації під час подорожі Україною, за іншою версією – самовар придбано на речовому ринку Києва для вивезення на батьківщину.

По виявленому факту Київською міжрегіональною митницею Міндоходів складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України. Самовар вилучено. Матеріали будуть передані до суду, який і винесе рішення по суті. Порушник може понести покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією товару.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.