Вилучено майже 4 тис. пігулок наркотичних засобів

23 липня 2013, 07:46
Власник сторінки
0
38
Вилучено майже 4 тис. пігулок наркотичних засобів

Майже 4 тис. пігулок наркотичних засобів вилучили з незаконного обігу столичні митники Міндоходів у першому півріччі

Трамадол, кодеїн, бупренорфін, клоназепам, сибутрамін та інші наркотичні та психотропні речовини були виявлені співробітниками Київської міжрегіональної митниці Міндоходів при спробі громадян переслати «отруту» через митний кордон України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Китай, Польща та Ізраїль займають лідируючі позиції серед країн-відправлення, але поодинокі  випадки пересилки наркотичних речовин  в Україну зафіксовано і з Іспанії, Італії, Франції, Португалії, Росії, Казахстану, США, Індії, Іраку, Тунісу та Мальти.

Щоб уникнути митного огляду та не привертати увагу співробітників Міндоходів до вкладення, спритники зазвичай вдаються до хитрощів: під видом легальних товарів – сахарину, дитячого харчування, чаю, цукерок тощо -намагаються перемістити наркотичні засоби.

В рамках виконання постанови та ухвали суду спільно зі співробітниками СБУ Київською міжрегіональною митницею Міндоходів було проведено оперативно-розшуковий захід, у ході якого було зроблено заміну наркотичних засобів.

Загалом у першому півріччі столичними працівниками Міндоходів виявлено 46 фактів незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. В усіх випадках до Єдиного реєстру досудових розслідувань митницею були направлені повідомлення про кримінальні правопорушення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.