Відпочивший Луценко відкриває конгрес українців у Львові

20 серпня 2013, 20:36
Власник сторінки
0
232

В листопаді минулого року президент Світового конгресу Українців Євген Чолій закликав міжнародну спільноту вимагати від української влади звільнити Юрія Луценка

І ось, перебуваючи на волі вже майже 5 місяців, Луценко вирішив особисто засвідчити свою вдячність українській діаспорі, які зібралася на «Х Світовий конгрес українців», що проходить у Львові.

Заради цього він прилетів літаком з Польщі, де мав проходити лікування. Символічно, так як більшість учасників конгресу також потрапляє до Львова з-за кордону, який став для них новою Батьківщиною.
Що ж до Луценка, то Польща ще не стала для нього другою Батьківщиною. І як подейкують люди в РНБО, не стала навіть місцем для лікування. Мабуть таки лікування і не потрібно було, і всі історії про хворого Луценка у в’язниці – лише спосіб тиску на владу. Поїздка до Польщі на лікування виглядає лише як можливість приховати подальший маршрут та зустрічі. Однак залишимо, бо перебування Луценка за кордоном – це окрема тема окремого матеріалу.
Направляючись до Львова, Луценко мав не меті не лише подякувати діаспорі, але й виконати більш важливішу місію – представити себе як лідера іншої, альтернативної українській опозиції, сили. Ініційована ним «Третя Українська Республіка» має бути сприйнята діаспорою, як «нова кров» в українській політиці, яка здатна оживити напівмертву і кволу опозицію. Важко спрогнозувати оцінку «нової крові» керівництвом конгресу, так як прізвища учасників «Третьої Української Республіки» (ТУР) старі і надто всім відомі. Так само стара й тема євроінтеграції України, яку Луценко сьогодні планує озвучити в рамках тематичних сесій конгресу.
Крім самого Луценка, одним з лідерів ТУР є відомий учасників «Помаранчевої революції» Роман Безсмертний. Поки Луценко відпочивав за кордоном, Безсмертний готував грунт до його повернення. Відомо, що Луценко незадоволений роботою самозакоханого Безсмертного і шукає приводів, щоб усунути його від керівництва ТУРу. Відчуваючи це, Безсмертний, в свою чергу, шукає підходи до свого патрона. Намагаючись задобрити його після повернення, він включив всі можливі ресурси, задіяв старі контакти і експертів. В результатів такої роботи був розроблений проект, який має підняти рейтинг ТУРу, а відповідно сподобатися Луценку.
Експерти порекомендували Безсмертному використати «торгівельну війну» з Росією для популяризації громадського руху. Головна теза проекту – Росія намагається примусити Україну не підписувати Угоду про Асоціацію з ЄС і втягнути її у Митний союз. Важко уявити перспективи проекту, і на що розраховує Безсмертний. Ексклюзиву точно не вийде, так як цю тему останніми днями не піднімав і не обговорював мабуть лише найбільш ледачий політик та журналіст.
Однак є в пропозиціях Безсмертного тези, які можуть підняти рейтинг ТУРу в коридорах Банкової. Він пропонує всім опозиційним політичним силам до підписання угоди з ЄС ввести табу на дискредитацію Віктора Януковича, за умови якщо останній неухильно дотримуватиметься курсу на Європу. Хотілося б побачити обличчя Юлії Тимошенко, коли вона почує такі пропозиції Безсмертного. І особливо коли вони звучатимуть з вуст Луценка.
Побачимо, може Луценко вже сьогодні спробує озвучити ці тези лідерам «Батьківщини», «Удару» та «Свободи». В такому випадку на реакцію можна довго не чекати. «Батьківщина» навряд чи спокійно сприйме залишену у в’язниці Тимошенко навіть ціною підписання угоди з ЄС. А поки залишається чекати і спостерігати захоплення учасників конгресу екзотичною «варшавською» засмагою Луценка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Луценко,Львів,Польща,опозиція,Безсмертний,Банкова,тур,Х Світовий конгрес українців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.