Мустафа Найєм потайки агітує за вступ України до Митного Союзу

26 серпня 2013, 08:50
Власник сторінки
0
321

Інформаційна війна Росії, спрямована проти євро інтеграційних процесів в Україні набирає обертів...

Протягом червня – серпня поточного року спостерігається надпотужний інформаційний «викид» матеріалів замовного характеру, які прямо чи опосередковано пропагують за вступ України до Митного Союзу замість підписання у листопаді Угоди про Асоціацію з ЄС.

Російська пропагандистська кампанія відбувається по всіх «фронтах» інформаційного простору: вітчизняні ЗМІ розказують про переваги зони вільної торгівлі та можливі митні преференції, проросійські політики та громадські діячі на кожному кроці лякають апокаліптичними картинами руйнування української економіки, занепадом бізнесу та падінням рівня життя населення, найняті групи блогерів «засмічують» Інтернет – простір постами й статтями про тоталітарну українську владу, яка поступилася національними інтересами в обмін на чергові транші Європейського банку. Але найдієвішою та найпідступнішою зброєю східного сусіда виявилися не чисті на руку представники журналістського середовища, які, декларуючи свою начебто проєвропейську позицію, потайки агітують громадськість за вступ до Митного Союзу.
Нажаль, таких псевдо борців за національну ідею виявилося значно більше ніж хотілося б. Серед широковідомих журналістів, у цьому ключі, слід відзначити топ – журналіста «Української правди», одного з засновників проекту Інтернет – телебачення «Hromadske.tv» Мустафи Найєма.
Дивлячись останні публікації цього журналіста складається стійке переконання у його європейському виборі: тут тобі і викривання лобістських дій Віктора Медведчука, яке навряд чи стало для когось новиною, і структура імпорту-експорту товарів обома країнами, і ще багато чого.
Однак, ні в кого не виникло питання, чим заробляв собі на існування, звиклий жити на «широку ногу», Найєм з моменту звільнення із телеканалу «ТВі», хто оплачував його закордонні поїздки та, досить нескромні, витрати?
Якось так сталося, що від широкого загалу залишилось прихованим те, що одна з найпублічніших особистостей сучасної журналістики вже понад рік «годується» коштами, отриманими від «руських друзів».
Не знає широкий загал і про розсилку Найємом у соціальних мережах агіток своїм колегам із закликами підтримати вступ до Митного Союзу з конкретними сумами винагороди, яка пропонується журналістам. А читаючи відверто проросійські блоги на вітчизняних ресурсах, важко уявити, що серед них є й блоги М.Найєма, які пишуться під звісно анонімними “авторськими” псевдонімами.
Дуже сумно на всьому цьому фоні виглядають заяви подібних Наєйму, начебто патріотично налаштованих, журналістів, які, б’ючи копитом в груди, закликають боротися за нашу «Неньку».
Не станемо ми частиною Європи допоки такі люди стоять в авангарді незалежної журналістики…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Медведчук,Блогосфера,ТВі,Митний союз,Найєм,агітація,анонімність,Громадське ТВ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.