Кличко збільшує свою підтримку в областях?

29 серпня 2013, 09:43
Власник сторінки
0
180

Регіональні війни «Батьківщини» з «Фронтом Змін» на руку «УДАРу»

Об’єднавчі процеси опозиційних союзників у регіонах зустрічають серйозний спротив та призводять до справжніх війн між представниками «Батьківщини», «Фронту Змін» та «Удару». Бажання будь-яким шляхом зайняти керівні посади в об’єднаній політструктурі спричиняє лише конфлікти, розбрат та хаос. Реальний стан справ з процесом об’єднання яскраво демонструється подіями в регіональних осередках опозиції.
На Черкащині розкол в опозиції привів до різкого відходу «бютівців» до «УДАРу». Так, в регіоні фіксується поступове поглиблення внутрішньопартійного розколу, обумовлене небажанням більшості колишніх членів «Фронту Змін» вступати до лав «Батьківщини». До того ж в окремих функціонерів «Батьківщини» спостерігаються песимістичні настрої, викликані відсутністю подальшої перспективи перебування у вказаній політичній силі.

Але, цю ситуацію активно використовують лідери «УДАРу» для формування депутатських фракцій у місцевих радах, де вказана політсила не  має своїх представників. Зокрема, депутат Черкаської облради Юлія Воєвода вживає заходів щодо створення фракції «УДАР» у самоврядному органі. Стати її членами вже погодились екс-члени «Батьківщини» Павло Філіпенко, Віталій Полях, Максим Колісник та Світлана Трофімова, а також представник «Фронту Змін» Олександр Турченяк.
На Чернігівщині «ударівці» об’явили, що їх основні вороги «бютівці». Зокрема, у м.Ніжин триває публічне протистояння між ймовірними кандидатами на посаду міського голови на виборах 2015 року, депутатами міської ради – представником «Батьківщини» Сергієм Охоньком та представником «УДАРу» Віталієм Кубраком. Так, С.Охонько, з метою дискредитації свого майбутнього опонента, організував протестні заходи, проведені членами ВГО «Об’єднання Богдана Хмельницького» біля мерії, міської прокуратури та міського відділу міліції, спрямовані проти діяльності належного В.Кубраку будівельного ТОВ «Творець». У свою чергу, В.Кубрак зі своїми однопартійцями у міськраді оголосили представників «БЮТу» основними ворогами та попередили їх про проведення аналогічних протестних заходів проти своїх опонентів.
На Тернопільщині «бютівці» блокують вступ «Фронту Змін» через намагання розподілити сфери впливу в обласній об’єднаній партійній структурі. Так, представники «Фронту Змін» подали більше 100 заяв на вступ до обласної «Батьківщини», однак було прийнято лише близько 20 осіб. Інші ж, за формулюванням обласного осередку «Батьківщини», не мають морального права знаходитися у лавах партії.
«Фронтовики», в свою чергу, звинувачують регіональне керівництво «Батьківщини» у навмисному блокуванні об’єднавчого партійного процесу та намірах дискредитувати функціонерів «Фронту Змін» перед центральним керівництвом через побоювання втратити контроль над діяльністю регіональної парторганізації.
На Одещині триває боротьба між «Батьківщиною» і «Фронтом Змін» не на життя, а на смерть. Так, точиться справжня війна між головою обласного осередку «Батьківщини» й власником холдингу «Берег-груп» Олегом Радковським та координатором регіональної організації «Фронту Змін», народним депутатом Сергієм Фаєрмарком за лідерство в обласній структурі «Батьківщини».
О.Радковський, якого до речі приписують до кримінального угруповання «Берега», що контролює контрабандні потоки в регіоні, використовуючи свої фінансові можливості розпочав масовану інформаційну антикомпанію проти свого суперника та залучився підтримкою нардепа від «Батьківщини» Володимира Яворівського й постійно інформує останнього про блокування політичних об’єднавчих процесів з боку С.Фаєрмарка.
У свою чергу, С.Фаєрмарк, використовуючи свої депутатські повноваження та зв’язки, розпочав дискредитаційну компанію проти О.Радковського, та звинувачує його у зв’язках з криміналітетом та небажанні об’єднання опозиційних політструктур.
І що тут скажеш. Як у байці Крилова, кожен тягне віз на свій бік, мов Щука, Рак та Лебідь.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: опозиція,Фронт змін,УДАР,Протистояння,об'єднання,ВО Батьківщина,Кубрак,Юлія Воєвода,Охонько,Філіпенко,Полях,Колісник,Трофімова,Турченяк,вплив
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.