Біла Церква - витяг з хроніки виборчих фальсифікацій

17 лютого 2013, 21:37
Власник сторінки
0
351

Чоловіку сказали, щоб негайно покинув приміщення. Коли він вийшов з дільниці, до входу підлетіло дві міліцейські автівки, звідки вистрибнули спецпризначенці та міліціонери, які увірвалися на дільницю

Може не дуже вчасно, але зустрівся з кількома людьми, які погодилися розповісти про події в Білій Церкві під час виборів. Імен ніхто не називав, зустріч організували треті особи.

Почуті розповіді не зафіксовані і є швидшу суб’єктивним відображенням дійсності та на офіційне підтвердження не претендують.

Співрозмовники без особливого ентузіазму розповідали про події, очевидцями яких стали випадково або в силу своєї не завжди законної діяльності.

В день виборів в місті стався інцидент з підкупом виборців, коли це все «накрили» правоохоронці.

Проводилася оплата за голоси в приміщенні неподлік однієї з дільниць. Людина, в якої були списки отримала телефонний дзвінок. Чоловіку сказали, щоб негайно покинув дільницю. Буквально в той самий момент, коли він вийшов з дільниці, до входу підлетіло дві міліцейські автівки, звідки вистрибнули спецпризначенці та міліціонери, які увірвалися на дільницю. Переляканий чоловік, який заховав списки за пояс, порвав їх і викинув в урну, відійшовши від приміщення на кілька десятків метрів. Сказав, що переляку не було меж. Про що думав, коли зрозумів, що міг загриміти до місць не дуже далеких, про сімю чи щось інше, говорить неохоче. За кампанію заробив близько чотирьох тисяч гривень, працюючи в інтересах мажоритарника Чудновського, і це при тому, що, як виявилося, «сматрящіє» чималу частину коштів, які вони мали передати людям за роботу крали. На питання чи на наступних виборах захоче підзаробити, відповів - «сумніваюсь».

Людина, яка працювала на виборах «агітатором» в інтересах Чудновського в складі однєї з груп повідомила, що таких груп в місті було близько сорока. В кожній було приблизно по десять чоловік. Всі вони займалися підкупом виборців.  

Цікава інформація надійшла з студентського середовища Білоцерківського аграрного університету, ректором якого є Даниленко Анатолій Степанович. Наприклад, що незадовго до виборів викладачі та персонал студмістечка ВУЗу ходили по гуртожитках зі слізьми на очах і просили голосувати за Партію регіонів, аби був «правильний» результат, інакше їх виженуть з роботи. Цікаво те, що ректор закладу Даниленко А.С. під час Помаранчевої революції активно підтримував «Нашу Україну», але зі зміною влади різко став прихильником Партії регіонів.

Крім того, коли відбувалися події навколо протистояння Марченко-Чудновський, по гуртожитках ходили хлопці, які шукали кремезних студентів і пропонували виїзд за 300 гривень для можливого силового протистояння.  Риторика була приблизно така: нічого не боятися, міліція «куплена», вона не завадить і не зашкодить, ніяких наслідків не буде, трощити все, бити всіх, хто опирається, окрім, звичайно, тих кого бити не треба. Слід відзначити те, що мало хто зголосився на такий заробіток.

Знайшлося джерело інформації і в Прокуратурі Білоцерківського району, яке повідомило, що ректор Білоцерківського аграрного університету незаконно продавав землю навчального закладу, в тому числі, землю сільськогосподарського призначення. Кілька разів були здійснені спроби порушити кримінальне провадження за фактом злочинних дій, але з Прокуратури Київської області приходила лаконічна і однозначна відповідь – «не влазити».  Що ж до виборів, то в районну Прокуратуру прийшла пряма вказівка «згори» - «забезпечити позитивний результат Партії регіонів». Звичайно ж, використовуючи методи, які дана структура може використати.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.