Подаруйте часточку щастя

14 квітня 2012, 11:39
Власник сторінки
Народный депутат Украины VII созыва, Первый заместитель Председателя Комитета ВР по вопросам бюджета
0
1774

Щоб робити добро, треба не товстий гаманець, а щире серце.

Чи давно Ви прогулювалися вулицями, розглядаючи перехожих? Понурі погляди, сумні обличчя. Кожен прямує у своїх справах, несе тягар власних проблем…

Українці – народ гордий! Нас змалку привчають «не виносити сміття з хати», перед тим, як щось зробити, ми завжди запитуємо себе, «що люди скажуть?», часто залишаючись сам на сам зі своєю бідою. «Всі родини щасливі однаково, але кожна нещасна по-своєму» – сказав класик. Однак кожен з нас в змозі допомогти, внести хоч часточку радості в непросте життя. Скажімо, всміхнутися перехожому, підбадьорити колегу, підтримати дитину.

 Чи, наприклад, поцікавитися в самотньої сусідки, як вона почувається, сходити для неї за хлібом чи за ліками… Це не потребує багато часу чи зусиль, але надасть реальну допомогу, підтримає людину, подарує наснагу жити і радіти. Недаремно в давнину велику роботу люди виконували гуртом, толокою.

На жаль, сьогодні часто змушені просити про допомогу для своєї дитини ті, хто ніколи не зважився б робити це для себе. Наприклад, операція з пересадки кісткового мозку коштує близько 940 тис. грн. Можна тільки уявити розпач батьків: ця космічна для них сума ‒ вартість ЖИТТЯ їхньої кровинки! Чуючи численні прохання про допомогу на лікування, ми співчуваємо, але вважаємо, що нас це не стосується, адже ми також не маємо таких грошей. І молимо Господа, щоб такі проблеми ніколи нас не торкнулися. Проте, за законом Божим, воздасться сторицею тому, хто віддає сам. І немає значення, віддаєш тисячу гривень чи 50 копійок. Якщо знайдеться два мільйони небайдужих – життя дитини буде врятоване. Наразі йдеться про кожного з нас ‒ про Вас, і про мене, і про неї, і про нього…

Що можна купити за 50 копійок? Нічого. А за 2 гривні? Чи вирішать ці гроші хоч якусь із ваших проблем? На жаль, ні. Однак за ці незначні кошти кожен з нас може подарувати надію дитині, врятувати чиєсь життя!

Щоб робити добро, треба не товстий гаманець, а щире серце. Доброчинність ‒ це творення добра, незалежно від витрачених коштів. Наповнюючи світ теплом і щастям, ми робимо його добрішим і щасливішим. Хоч про це не напишуть у газетах і не розкажуть у новинах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.