Знову розбрат

23 листопада 2013, 12:51
Власник сторінки
0
490

Такого характеру протистояння було в десятиліття, що передували Голодомору, коли брат йшов на брата, сусід на сусіда зі схожих міркувань і бажань. В цих протистояннях Бога немає.

В черговий раз Україна розколота на два табори. На цей раз на тих хто бажає, щоб Україна рухалася в ЕС, і тих хто бажає, щоб вона рухалася в ТС. Є ще один табір – це ті, що не належать до цих двох, але зараз не про них.
Насправді люди цих двох таборів мають в своїх серцях базову, земну єдність. Вони мають життєву мету жити добре, комфортно, в теплих обігрітих квартирах, з авто, комп‘ютером, тв, тішити себе пивком, горілочкою, всякими забавами,.. з деякими нюансами. Вони не за явні пороки, але поняття благочестя і спасіння душ не є метою їхнього життя. Це духовно сплячі люди, які якщо і згадують Бога, то лише як аргумент у їхній ідейно-чуттєвій війні, війні їхніх стереотипів і бажань.
Їхнє ж протистояння сформовано в земній площині, воно витікає з уявлень їхнього природного розуму і їхніх земних прагнень. Спір йде про те, де краще реалізувати бажання їхніх спокушених сердець: в ЕС чи СНГ. Протилежні відповіді виростають із їхнього розуміння того хто краще: Евросоюз чи СНГ, Захід чи Росія, вони виростають із їхніх протилежних ідейних стереотипів. 
Це не справжнє протистояння добра і зла, що дає життя Україні. Це протистояння на смерть, це протистояння, яке не принесе добро людям з жодного з таборів, хоча окремі люди з них покращать свій комфорт на якийсь час. Це протистояння більшого і меншого зла. Порадіє ж лукавий, який зіштовхує їх лобами.
Такого характеру протистояння було в десятиліття, що передували Голодомору, коли брат йшов на брата, сусід на сусіда зі схожих міркувань і бажань. В цих протистояннях Бога немає, бо люди від нього відвернулися. Так було на початку ХХ століття і так є тепер. В цих протистояннях є Його антипод, що грає спокушеними душами. 
Україна так і не прокинулася від глибокого гріховного сну, не дивлячись на попущені страшні потрясіння через Голодомор і сучасний людомор. 
В цей скорботний тиждень варто потратити час на те, щоб взяти участь у скорботних заходах пам‘яті дочасно померлих наших прародичів в час Голодомору, подумати про те, чого це з нами сталося. Дасть Бог усвідомимо, що ми знаходимося на дорозі зла і забажаємо стати на Його дорогу, дорогу добра. Забажаємо змінитися.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.