Реальної декриміналізації економічних статей все ще немає

25 квітня 2013, 13:15
Власник сторінки
0
931

Депутати Фракції Удар Віталія Кличка ініціювали декриміналізацію саме 366 статті, яка передбачає відповідальність за службове підроблення.

У відповідності із вимогами Євросоюзу, ще Парламентом минулого скликання прийнято зміни до Кримінального кодексу в частині декриміналізації економічних злочинів – зміни санкцій по позбавленню волі на фінансові санкції.
І вже є звіти про зменшення затримань та арештів, про надходження до бюджету від фінансових покарань.
Але ж реальної декриміналізації економічних злочинів не відбулось, бо залишилась 366 стаття Кримінального кодексу України, під яку можна перекваліфікувати практично усі декриміналізовані статті.

Саме про це мені пишуть підприємці з різних куточків України – про те, що порушені раніше справи перекваліфікували під 366 статтю Кримінального кодексу.

Законопроектом реєстр. № 2571 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46188  депутати Фракції Удар Віталія Кличка ініціювали декриміналізацію саме 366 статті, яка передбачає відповідальність за службове підроблення.

Проти виступили Генеральна прокуратура та Міністерство юстиції України. Генеральна прокуратура вважає, що проект потребує суттєвого доопрацювання з метою встановлення покарання у вигляді позбавлення волі за частиною другою статті, у разі настання тяжких наслідків. Міністерство ж юстиції вважає зміни до 366 статті ККУ недоцільними.

То ж сьогодні більшість економічних злочинів можна і далі  «підводити» під позбавлення волі, адже згідно із змістом примітки до статті 358 ККУ офіційними документами вважаються усі, які містять зафіксовану інформацію, що посвідчує чи підтверджує певні події, явища або факти. А чи багато економічних злочинів може бути скоєно без використання документів?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.