Треба робити іншу Україну

04 жовтня 2013, 16:08
Власник сторінки
0
1815

Б‘ють по так званому середньому класу, а він веде себе як клієнт лохотрона чи наперсточника. Нема духу протистояти хамам.

Пишуть, дзвонять журналісти, громадяни: прокоментуйте новину. Кажуть, що НБУ примусово буде конвертувати валютні депозити…
Кажуть банки створюють  інститут омбудсмена, щоб захистити права споживачів фінансових послуг від банків, а два банки «Данієль» і «Західінкомбанк» не повертають вже майже рік депозити населенню. НБУ і Фонд гарантування чогось не захищають людей, які віддали банкам свої кревні…
Кажуть, що в Держреєстрі хтось заліз в базу данних і зробив (хотів зробити)  копію всієї інформації про власність українських громадян…
Дзвонить близький знайомий з Глевахи:   У мене біда. Прийшов голова сільради і повідомив, що в трьох  багатоповерхових  будинках  опалювального сезону не буде.  Котельня вийшла з ладу…
Нащо його коментувати?! Треба робити  іншу Україну. Тепер вже.
Наростаючий вал  «покращення» на отетерілі, забамбулені хохмами московських  гумористів, доморощених 95 квадратів, шустерів, інтеграційними маразмами голови українського люду.
Льодяний душ на  твердошкірих, у  яких все «хата з краю». «Я їх перехитрю.., - думають,- але з сусідом  Петром, Йваном… не об‘єднаюся, бо  хто його зна, що він за тип.» Ну-ну. Це вже було і жахіттями закінчилося.
Б‘ють по так званому середньому класу, а він веде себе як клієнт лохотрона чи наперсточника. Нема духу протистояти хамам. Нема! Ясно, лох проти хама не попре. Хочеться волати: перестаньте бути лохами ("лохнути" – знаходитися у відчаї, - це зі словника)! Ваші хати не з краю! Вони вже застигають.
Дух прийде до Вас коли усвідомите, що ви жили  «рабами речей», а не рабами Творця, і  коли повернетеся на 180 градусів до Нього. А ні – все це «покращення» буде вашим.  

P.S.
В додаток до «Формули добробуту і щастя» додаю свою мрію про майбутню Україну, якою я її побачив   три роки тому. Так   може    бути,  якщо   ми  станемо іншими.  Я  хочу щоб ТАК було! А Ви?
       
«Відтепер я вже не раб моїх речей...
І мені належить світ!»
(Гете)
Проявлені духовні орієнтири України задають спрямування   господарюванню в країні, спонукають обмежуватися необхідним в матеріальному житті,  морально ставитися до довкілля, як Божого творіння, і відкидати зиск, як призначення господарської діяльності. Ці спонуки існують стільки, скільки існує людство, проте далеко не завжди люди ними керувалися у своєму повсякденному житті. Проте в наш час  до цих постійних імпульсів Неба додаються спонукання людського розуму, якщо він чесно досліджує світові економічні та екологічні процеси і …стогін Землі.
Нинішня, небезпечна для людства економіка базується на трьох основних помилкових постулатах розуму: про  прибуток, як місію економічної діяльності;  про те, що егоїстичний економічний інтерес кожного працює на суспільний інтерес, і тому економіці мораль не потрібна; про безкінечність природних ресурсів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.