І шо то воно таке: Q3, шатдаун, дехволт…

11 жовтня 2013, 14:20
Власник сторінки
0
2833

Конгресмени можуть голосуванням (!) «зробити» країну багатшою, дозволити і далі «малювати» долари. Таке собі Попандопуло по-американськи: «Да бери усё, я себе ещё нарисую!»

Рукотворна бюджетна криза в США. Конгресмени не прийняли бюджет на новий фінансовий рік. Не вистачає  голосів! Фінансування державних органів припинено. Це вже було. 
В бюджеті США немає коштів для обслуговування   державного боргу. Це вже не перший раз.  
З одного боку США  банкрот, бо немає чим платити.  З іншого боку – ні. Банкрутство США неможливо, тому що США позичають долари, якісамі друкують.  Щоб зняти фінансову проблему обслуговування  боргу,  Конгресу  США необхідно лише вкотре «підняти його стелю». Зараз -  вище  за 16,7 трлн. дол.  «Підняти стелю» означає   надати   уряду право на нові запозичення,  щоб віддати старі борги. Тобто конгресмени можуть  голосуванням (!) «зробити» країну багатшою, дозволити і далі «малювати» долари, дозволити підняти стелю боргової піраміди. Таке собі довгограюче МММ по-американськи: позичаю сам у себе, щоб віддавати іншим. Чи Попандопуло по-американськи: «Да бери усё, я себе ещё нарисую!»

Рішення Конгресу США про надання права  уряду на збільшення  габаритів «МММ» має бути  прийнятим до 17 жовтня.  Рішення не буде -  «піраміда» почне валитися, бо борги не буде чим  віддавати. А буде рішення – «піраміда»   далі буде підростати, як це робиться з 1971 року (коли долар було відв’язало від золота), а з цим  підросте і  інфляційний навіс над світом, бо кількість грошей в світі приростає без адекватного приросту  товарів і послуг. «Доходи США» зростають шляхом голосування, а не виробництва товарів. Обвал цього інфляційного навісу є питанням часу.                                           
Наскільки  вірною є фраза про те, що  США самі друкують долари, які позичають? Наскільки ФРС підконтрольна американській владі? Згадайте рефінансування 2009 року, коли ФРС таємно надала кредити на багато трильйонів доларів транснаціональним банкам та корпораціям.   Може  навпаки, політики США підконтрольні ФРС, а вона крутить, і США, і усім світом?  
Черговий раз світ чує про можливий «технічний дефолт США», про фінансову неспроможність США обслуговувати свої борги. Людство не хоче, не здатне   дивитися  правді в очі.  Керівництво країн, корпорацій, банків,  громадяни  різних країн, - всі вони залежать  напряму або опосередковано не тільки від США, а й від ФРС. США також сильно залежить від ФРС. Залежність, несвобода – ключові тут слова. Як і алкогольна залежність останньої стадії є небезпечною для життя людини (не дай такій людині алкоголю і вона може померти) так і фінансова залежність уряду США від емісії долара є небезпечною для життя країни.
Правдивим джерелом погашення   боргів будь-якої країни, в кінцевому підсумку, є  зароблені нею кошти, а не  її центробанк. Так є в фінансово здоровому, вільному  світі.  В нашому фінансово хворому, залежному світі не так.
США обслуговує свої зовнішні борги шляхом практично прямої емісії долара. ФРС є одним з головних покупців державних облігацій США.  Дасть Федрезерв кошти американському уряду чи не дасть – хто дає відповідь  на це питання: Конгрес з Білим Домом чи ФРС? Чи якась окрема група дуже впливових людей?
Танці політиків, конгресменів, Президента США над  дефолтною прірвою дискредитують американську владу в очах не лише американців, а й усього світу.  Політики  цього  не розуміють? Під чию дудку танцюють і з якою метою? Показати, що влада США ні на що не здатна?
Ці танці психологічно готують і американців, і людей планети до дефолту. Бажано людей ввести в стан безнадії і відчаю.  Лохами легше управляти і маніпулювати, відволікати увагу від правди життя.
Забагато «дивних» подій, які  політично послаблюють США, посилюють їх вразливість відбулося останнім часом. Це не лише принизливе вовтузіння  політиків навколо бюджетної кризи, підняття «стелі боргу», а й повчання Америки Путіним,   провал дивної політики адміністрації Обами з «ударами» по Сирії, відмова Бернанке, Самерса інших фінансових «авторитетів» від посади глави ФРС і подача Обамою кандидатури 67-и річної «бабусі» Джанет Йелен, нездатність влади навіть  належно віддрукувати без браку нову 100-доларову купюру, про що повідомили весь світ. 
Надування світової фінансової бульбашки не може йти безмежно довго. Зрив в інфляційну спіраль, після  проходження критичної точки накопичення інфляційного навісу, означає кінець бульки. Цей кінець позбавляє ФРС влади, тому що  знецінений долар нікому не потрібен…
Складається враження, що кулуарне рішення про дефолт вже прийняте, питання лише  в тому,  коли він буде  оголошений,  в цьому чи найближчих роках. 
Оголошення дефолту  емітентом світової валюти – це нова ера світової економічної історії. І не лише економічної. Ніхто з людей не знає і не може знати як підуть процеси після цього. Проте зрозуміло, що нічого  хорошого для економіки світу і України це не принесе. Висока ймовірність виникнення  тривалого соціально-економічного і політичного хаосу.
Проте загострення економічної кризи, суд Божий над людством, яке зневажило свого Творця, принесе і добре. Така деградація матеріального аспекту людського буття  дає шанс для духу, а суд грішному світу відкриває людині шлях до Бога.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.