Західінкомбанк: проба сил і безсилля?

15 жовтня 2013, 18:05
Власник сторінки
0
2721

Якщо люди не захистять законні права вкладників Західінкомбанку, мовчки приймуть факт їхнього пограбування, думаючи:"Мене це пронесе", то смію вас запевнити, що не пронесе вкладників і інших банків.

До мене через відкритий лист звернулася Турган Ніна Архипівна зі своєю бідою. Ось уже рік вона не може повернути свої кошти із Західікомбанку.

Ніна Архипівна  свій шлях, щоб забрати у приватних і державних шахраїв свою власність, пройшла повністю. Вона виконала свій громадянський обов"язок захисту справедливості, захищаючи свої права. Далеко не всі в Україні це роблять, і ті у кого "купили" бізнес, і окремі постраждалі громадяни, і банки, доречі, теж бездіяльно заклякли.   

Щоб піднятися до рівня Ніни Архипівни  далі вже громадські, масмедійні і політичні структури зобов"язані  діяти. Особливість моменту: в цьому випадку державні органи, такі як НБУ і Фонд гарантування вкладів населення,  виявилися  на стороні шахраїв.  Ясно як день, якщо  люди не  захистять законні права вкладників Західінкомбанку, мовчки приймуть факт їхнього пограбування, думаючи:"Мене це пронесе", то смію вас запевнити, що не пронесе вкладників і інших банків.

  Люди у владі роблять те, що дозволяє їм  суспільство  робити, щодня  все більше хаміючи у відповідь на  бездіяльність суспільства, яке  лохне. При такому ході подій не важко уявити, що чекає на таке суспільство. Середньовіччя - то рай в порівнянні з ти, що буде  в Україні, якщо ми забудемо, що таке людська гідність в спільній дії.

Така влада дана нам не випадково. Це міцне випробування. Але такого роду випробування не є таким, що українське суспільство не здатне його пройти з Божою допомогою. Треба йти. Архипівна пройшла. "Українська правда" йде. 

Справа в тому, що ми не маємо права, як громадяни своєї країни, не захищати вкладників цього банку. Історія з цим банком, як і з банком "Даніель", дуже схожа на репетицію   масштабного лохотрону.  Такий собі іспит на усвідомлення громадянського обов"язку для всіх власників депозитних рахунків. І не лише для них. Маєш власність? Будеш лохом, довірливим простаком - позбудешся. Ну дійсно, навіщо таким "к..."  власність, - думають собі молоді, перспективні "младогегельянці" і "старші"  у владі. І вони щирі у такому своєму висновку. І в цій щирості їхня сила.  Мало людей, яким притаманна  щира потреба захисту наших спільних прав на власність і життя кожного з нас, в Україні сущих. Але вони є!

Я - лох, чи ні? Я зневірений, я у відчаї, я знесилений? Чи - я здатний і зобов"язаний  діяти на захист  своїх прав і прав Ніни Архипівни бо розумію, яка біда буде далі у нашому спільному домі? Той хто прочитає написане тут мусить дати відповідь СОБІ на ці питання! Молю Бога, щоб вони були позитивні.


Додаток: копія судового рішення



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.