Ні дня без подій: інтелектуальне завершення тижня

31 березня 2011, 06:06
Власник сторінки
журналіст
0
1600

Проект «Платформа» традиційно публікує список найбільш цікавих освітніх подій Києва.

Нагадаю: відтепер ми робитимемо огляд у блозі щопонеділка та щочетверга, а дайджест на тиждень, як і раніше, доступний усім, хто долучений до розсилки.

Наприкінці тижня буде багато кіно, семінарів та лекцій про мистецтво. Більшість подій відбудуться вже сьогодні, адже четвер – традиційно найбільш насичений день.

Круглий стіл «Секрети маркетингу та просування онлайн-проектів конвергентних ЗМІ» (четвер, 31.03. – 01.04.2011, 11:00-17:00)

Захід зацікавить фахівців з нових медіа, редакторів та маркетологів ЗМІ. Модератор круглого столу – Ніна Кур'ята, редактор розділу "Смотрины" в журналі "Власть денег", журналіст та медіа-тренер.

Під час дводенного круглого столу його учасники обміняються своїм досвідом в просуванні інтернет-ЗМІ та поспілкуються скайп-зв’язком з російським колегою – веб-директором MR7.ru Сергієм Базановим.

Також в рамках круглого столу відбудуться майстер-класи українських фахівців з маркетингу і просування. Відомий інтернет-маркетолог Денис Мамонтов розкаже про основи правильної побудуви онлайн-архіву, а керівник напрямку інтернет-ком’юніті Finance.UA Ігор Неволько – про методи просування проекту в соціальних мережах.

Реєстрацію на захід вже завершено, втім, кожен може переглянути онлайн-трансляцію заходу на «Платформі».

Кінопоказ: фільми-переможці Docudays UA (четвер, 31.03.2011, о 17:00)

8-ий щорічний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завершується. У рамках Docudays UA відбувалося два конкурси – творчий та правозахисний. Запрошуємо до Будинку кіно дізнатися про результати фестивалю. Якщо ви пропустили той чи інший показ, то цього дня ви маєте можливість побачити всі найкращі фільми фестивалю одразу.

Перегляд відбуватиметься в Червоній залі Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Вхід вільний.

Лекція: «Гроші, мистецтво і автентичність: дилема громадських мистецьких організацій» (четвер, 31.03.2011, о 17:00)
 
31 березня о 17.00 у Малій Галереї Мистецького Арсеналу відбудеться лекція Чейса Ринда, директора Національного музею будівництва у Вашингтоні, США, nbm.org.
Під час лекції мова піде про таке:
  • що мистецькі організації можуть отримувати від спонсорів, виборних посадових осіб, художників, глядачів?
  • як задовольняти вимоги/ очікування/ значення усіх зацікавлених сторін і при цьому зберігати цілісність/ місію/ єдність/ інноваційність?
  • як культурним інституціям зберігати автентичність, одночасно покладаючись на фінансування від різних зацікавлених сторін?
За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами: 288-52-26, (067) 448-00-65, pressa@artarsenal.in.ua.
 
Адреса: вул. Лаврська, 10, Мала галерея Мистецького арсеналу. Вартість: безкоштовно.

Дискусія "Державний устрій України: погляд у ідеальне майбутнє" (четвер, 31.03.2011, о 18:30)

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні та інформаційно-політичний портал "Політ.ua" раді запросити вас на участь у подіумній дискусії "Державний устрій України: погляд у ідеальне майбутнє".

Дискусія відбудеться в рамках проекту "Модернізація України: візія майбутнього". Це футуристичний проект, який присвячений 20-й річниці незалежності України і спрямований на пошук ідеальної моделі української держави. У заході візьмуть участь  політики, експерти з конституційного права та громадські діячі. Модератор – журналіст Юрій Макаров.

Адреса: вул. Володимирська, 45а; Телефон для довідок 044/390 70 78. Вхід вільний за умови реєстрації на makarenko@boell.org.ua.

Круглий стіл: "Європейська площа" (четвер, 31.03.2011, о 18:00)

Архітектурне бюро Zotov&Co та Архітектурний клуб у рамках підготовки до архітектурного фестивалю Canactions запрошують узяти участь у засіданні круглого столу на тему планування благоустрою Європейської площі.

У заході візьмуть участь архітектори, києвознавці та фахівці з містобудування. Засідання відбудеться в приміщенні Архітектурного клубу.

Адреса: вул. Бориса Грінченка, 7. Участь безкоштовна

Кінопоказ: "Крамер проти Крамера” Роберта Бентона (четвер, 31.03.2011, о 18:30)

Центр театрального мистецтва імені Леся Курбаса запрошує вас на показ американської стрічки 1979 року "Крамер проти Крамера", який відбуватиметься в рамках проекту "Візуальна лабораторія".

Фільм, знятий режисером Робертом Бентоном, є екранізацією твору Евері Кормена. Стрічка здобула 5 премій "Оскар". У головних ролях Меріл Стріп і Дастін Хофман.

Адреса: вул, вул. Володимирська, 23в.

Майстер-клас музичного продюсера Олександра Кушніра (п’ятниця, 01.03.2011, о 19:00)

Освітня програма Music Generation UA запрошує на перший та єдиний в Києві майстер-клас російського продюсера Олександра Кушніра. Клієнтами агентства "Кушнір Продакшн" в різний час були гурти "Земфіра", "Мумій Троль", "Акваріум", "Глюкоза", "Грін Грей", "Воплі Відоплясова", "Океан Ельзи" та ін.

Під час тригодинного заняття, що складатиметься з практичної та теоретичної частин, Олександр розкриє особливості музичної журналістики та PR в шоу-бізнесі, розповість про те, як вибудовувати правильні взаємовідносини музичному PR-фахівцю, продюсеру та артисту.

Вартість майстер-класу: 200 грн – якщо ви раніше не були учасником освітніх програм Music Generation UA, 100 грн – якщо ви вже брали участь в освітніх програмах проекту. Для участі у майстер-класі необхідна реєстрація. Місце проведення заходу повідомляється лише зареєстрованим.

Лекція з фотографії: "Суб'єктивна документальність" (субота, 02.04.2011, о 16:00)

Фотограф Олександр Глядєлов – автор чотирьох фотокниг і 30 персональних фотовиставок – добре знає особливості мистецтва фотографії. Зокрема, особливості документального фото. Про нього і йтиметься на лекції.

Ви дізнаєтеся, у чому полягає різниця між документальною фотографією та фотожурналістикою, як починається фотоісторія, що означає "залучення автора". Окрім того, Олександр розкаже про світові конкурси та гранти і про те, як зробити кар'єру фотографа-документаліста.

Реєстрація на workshop@kyivphoto.org із зазначенням назви лекції, свого імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена. Адреса: вул. Волоська, 55/57, Я Галерея (арт-центр Павла Гудімова).

Лекція: "Краса як релігія: національні прояви мистецтва модерну" (субота, 02.04.2011, о 14:00)

У рамках циклу лекцій з історії світового класичного мистецтва від "Культурного Проекту" мистецтвознавець Людмила Лисенко розповість про національні риси модерну.

Основні теми:
Провідні європейські центри стилю модерн. Віденській Сецесіон, Югендштиль, Ар Нуво – паралельні осередки "нового великого" стилю (Віллєм Морріс, Анрі Ван де Вельде, Віктор Орта, Хендрік Петрус Берлаге, Йозеф Ольбріх). Художнє скло Еміля Галлє і Луіса Комфорта Тіффані – унікати для богеми. Декоративізм і еротизм Густава Клімта. Каталонський модерн Антоніо Гауді.

Вартість: Абонемент, перша лекція безкоштовна грн. Адреса: вул. Шовковична, 17/2, Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок".

R'Evolution Art: мистецтво як медіа (2-3.04.2011, початок об 11:00)

Арт-формація "Мистецькі мандри", за підтримки Європейської культурного Фонду та Центральновропейської ініціативи (СЕІ), розпочинає проект "Р’Еволюційне мистецтво \ R’Evolution Art – мистецтво як медіа".

Першою подією проекту стане Міжнародна конференція в Києві 2-3 квітня, яка у форматі відкритого діалогу об’єднає не тільки людей мистецтва, а й журналістів, культурологів, громадських діячів з Білорусії, Грузії, Польщі, Румунії, Сербії, Угорщини, Чехії та України. 

Адреса: вул. Григорія Сковороди, 2; Вхід вільний. Умови уточнюйте у організаторів: Ганна Яковенко (+380 (67) 277 10 19).

Російський живопис 1930-х - 1950-х років. Мистецтво тоталітарної епохи (неділя, 03. 04. 2011, о 13:00)

Київський національний музей російського мистецтва запрошує вас на лекцію з російського живопису 1930-1950-х років, присвячену багатостраждальному мистецтву тоталітарної епохи.

Це одна з щонедільних лекцій освітньої програми музею, яка присвячена розвитку російського мистецтва й побудована в хронологічному порядку. Лекцію, що супроводжуються візуальним рядом, читатиме завідувач виставковим відділом музею Олена Боримська.

Адреса: вул. Терещенківська, 9; Вартість – 10 грн.

Наступний тиждень розпочнеться курсом з контекстної реклами та лекціями про живопис. Про них Ви зможете прочитати згодом в блозі, або вже зараз на http://platfor.ma/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.