Кубрик, прозорість влади та iPad у медіа: анонси найцікавіших освітніх подій Києва

28 червня 2011, 07:25
Власник сторінки
журналіст
0
1238

Вітаємо усіх поціновувачів цікавих інтелектуальних подій! У День Конституції бажаємо вам завжди триматися своїх переконань. Крім того, презентуємо традиційну добірку кращих подій цього тижня від проекту «Платформа».

 Цього тижня для вас – ексклюзивні заходи на теми фотографії, медіа та перфомансу.

Лекція: "Від комунального до спільного" (вівторок, 28. 06. 2011, о 18:00)

Лекція присвячена російському мистецтву 1980-2000-х років. Лектор Віктор Мізіано намагатиметься представити категорії – дисциплінарне, комунальне, перформативне та спільне – як ключові для московського мистецтва, починаючи з так званого концептуального кола до наших днів. Автор спробує показати, як ці категорії були зв’язані між собою, задаючи структуру індивідуальної та колективної поетики, як вони функціонували та еволюціонували.

Щоб узяти участь у заходах проекту потрібно надіслати листа на performatvt@gmail.com, у якому вказати:
- ім’я, прізвище та місце проживання;
- вік;
- освіту, професійний досвід;
- назву заходу, у якому бажаєте взяти участь. Для участі у Лабораторіях сформулюйте концепцію (лист-мотивацію) вашого бажання взяти участь.

Адреса: вул. Михайла Грушевського, 6. Вхід вільний.

Кінопоказ: "Вбивство" Стенлі Кубрика (середа. 29. 06. 2011, о 19:00)

Кіноклуб "А Кіно" запрошує вас на перегляд американської стрічки 1956 року "Вбивство" Стенлі Кубрика.

Класична історія про останню справу відомого гангстера Джонні Клея (Стерлінг Хейден), який готує віртуозне пограбування іподрому. Маловідома стрічка Стенлі Кубрика, який задовго до Тарантіно тасує час екранної дії, як колоду карт, пересуваючи кінець фільму в його середину. Адже час "останньої справи", вічного міфу кримінального кіно, не може відповідати реальному часові. Герої на екрані ще не мертві, але вже не дуже живі.
Обов'язковий попередній запис за телефоном: +38 (44) 537 33 51.

Місце: Я Галерея (арт-центр Павла Гудімова) - вул. Волоська, 55/57. Вхід вільний.

Семінар "Прозорість влади та доступ до інформації" (четвер, 30. 06 .2011, о 09:30)

30 червня 2011 року громадська організація "Інститут Медіа Права" проведе навчальний семінар "Прозорість влади та доступ до інформації". Семінар спрямований на роз’яснення таких аспектів взаємодії громадськості з органами влади:

- способи отримання інформації про діяльність влади
- правові механізми впливу громадян на роботу владних структур

Під час заходу будуть розглянуті, зокрема, практичні питання доступу до публічної інформації та проведення громадських експертиз органів виконавчої влади.

Семінар проведуть експерти Інституту Медіа Права, що мають практичний досвід у царині отримання інформації від органів влади та аналізу їх діяльності.
Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах. Для участі у семінарі потрібно якнайшвидше заповнити та надіслати анкету факсом +380 (44) 284 61 64 або електронною поштою edu@medialaw.kiev.ua.

Місце: вул. Старонаводницька, 8, оф. 28. Вхід безкоштовний.


Семінар: "iPad у медіа" (п’ятниця , 01. 07. 2011, о 09:00)

Могилянська школа журналістики запрошує вас на семінар "iPad у медіа", що відбудеться в рамках програми DFJ – "Журналістика цифрового майбутнього".

На цьому брифінгу ви дізнаєтесь, як створювати, керувати та розповсюджувати потужний інтерактивний контент для ваших публікацій. Цей семінар надасть можливість побачити, чому iPad є найкращою платформою, щоб дістатися вашої цільової аудиторії в будь-який час, у будь-якому місці, з неповторним ефектом.

Для реєстрації, надішліть, будь ласка, підтвердження на адресу: dasha.orlova@gmail.com із зазначенням вашого ім’я по батькові, місця роботи та посади.

Адреса: вул. Волоська, буд. 8/5, корп. 4. Вхід вільний.

Творча зустріч з Євгенієм Мохорєвим: "Оголення особистості" (субота, 02. 07. 2011, о 14:00)

ChernihivPhotoFest і Київське фотографічне товариство запрошують вас на творчу зустріч з Євгенієм Мохорєвим. Відомий російський фотограф розповість глядачам про себе та про свій шлях у фотографії.

Головною темою творчої діяльності Євгенія є тема "перехідного віку". Фотографуючи оголених дітей та підлітків, автор ледь торкається забороненої межі, але не переступає через неї, залишаючи у фокусі уваги особистість об’єкту зйомки .

Реєстрація на education@chernihivphotofest.com.ua із зазначенням імені та контактного телефону (кількість можливих учасників – 20).

Адреса: вул. Горького, 4/6. Вартість – 240 грн.

Суботня дискусія в PinchukArtCentre: роботи Олафура Еліассона (субота, 02. 07. 2011, о 17:00)

Щосуботи о 17:00 у PinchukArtCentre традиційно відбувається обговорення однієї або декількох робіт виставки, у якому беруть участь представник арт-центру та відомий гість, який представляє одну з культурних сфер (література, галереї, телебачення тощо).

Цього разу дискусію поводитиме гід ПінчукАртЦентру Олександр Михед. Предметом обговорення стане творчість Олафура Еліассона, персональна виставка якого "Твоє емоційне майбутнє" демонструватиметься в PinchukArtCentre до жовтня.

Адреса: вул. Червоноармійська/Басейна, 1/3-2;  Вхід вільний.

Детальніше про ці та десятки інших подій Києва - на http://platfor.ma/.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.