Питання любителям совка

04 серпня 2011, 14:54
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
8252

Де б вони хотіли жити?


Вкотре дивуюся логіці любителів совка. Стогнуть і соплі пускають про те, який несправедливий капіталізм. Якби ж то про наш дикий капіталізм казали. А то західний. Розповідають, що там одні живуть и розкішних маєтках, а інші туляться десь під мостами.

Не слухають  припущень, що ті, хто туляться під мостами,  самі вибрали собі таку долю, бо ж допомоги по безробіттю на Заході цілком вистачить для того, щоб винайняти собі квартиру. В долі окремих людей не обов'язково винна система. А й вони самі можуть бути винні.  Такі аргументи вони пропускають повз вуха. І кажуть, що совок був у стократ справедливіший від капіталізму. Знову ж таки мають на увазі не наш, а західний капіталізм.

Я їх запитую: "Де б ви хотили жити? У несправедливій ФРН, чи справедливій НДР? У несправедливій Південній Кореї, чи справедливій КНДР?". Вони відповідають, що я наслухався буржуазної пропаганди. 

Але один такий мій опонент на фейсбуці дає відповідь на це своїм прикладом. Він хвалить Кубу, Білорусь і ностальгійно згадує велику державу Совєтський Союз. І де ви думаєте він живе? Не повірите. У Сполучених Штатах. Коли я питаю, чому він не переїздить з ненависних Штатів на Кубу, він починає обзивати мене стукачем і комсомольським активістом.

Відповідаю: "Я взагалі мерзенна особистість. Жодна порядна людина мені руки не подасть. Але все одно: чому ви не міняєте США на Кубу?". Він свариться ще більше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.