Цифрові медіа, психологія сприйняття та Паризька сінематика

12 вересня 2011, 11:42
Власник сторінки
журналіст
0
1319

Цього тижня ви зможете зустрітися зі справжніми майстрами своєї справи, поговорити про майбутнє журналістики та переглянути культове кіно.


Команда проекту "Платформа" презентує традиційну добірку найсвіжіших освітніх подій Києві наступного тижня.


Лекція головного редактора тижневика "Коментарі" Вадима Денисенка (12. 09. 2011 о 18:00)

Питання лекції:
- Які події в епоху Інтернету варті висвітлення у щотижневому виданні.
- Як виживає щотижневе видання у конкуренції з онлайн-виданнями.
- Кому потрібна аналітика через тиждень після події.

Після лекції Вадим Денисенко відповість на запитання з теми лекції, відбудеться дискусія.

Тривалість заходу півтори години. Виступ лектора – 30 хв., опісля – спілкування, відповіді на запитання.

Лекція пройде в рамках MediaNext Talks, зустрічей з ключовими українськими редакторами і журналістами від МГО "Інтерньюз-Україна", що реалізується спільно з редакцією Тexty.org.ua.

Місце: Інтерньюз-Україна (вул. Ризька, 15). Вхід вільний.


Лекція: "Основні поняття психології сприйняття. Закони та типи сприйняття. Мотив, бажання і активність споживачів" (13. 09. 2011 об 18:30)

У вересні Вища психологічна школа запускає проект "Психологія реклами", в рамках якого відбудеться 13 лекцій, які можна відвідувати у вільному режимі, оплачуючи кожну окремо, або замовити весь курс одразу (це коштує 1700 грн.).

Цей проект для тих, кому цікава реклама і все що з нею пов'язано. Він для тих, хто хоче створювати рекламу, розуміючи, в чому полягає таємниця цього мистецтва, а також для тих, хто любить або ненавидить рекламу.

Деталі щодо участі – на сайті організатора та за тел. +380 (44) 229 21 03. Вартість: 150 грн.


Лекція: "Виживання і процвітання в умовах цифрової революції: чи є майбутнє у цифрових медіа" (14. 09. 2011 о 17:00)

Доповідач - Джозеф Галарно, експерт з цифрових медіа та колишній генеральний менеджер цифрової галузі компанії Newsweek/Daily Beast.

Цифрова революція не просто створила нові канали, якими ЗМІ можуть привернути увагу читачів; це трансформація, що загрожує самому шляхові, яким медіа індустрія робила свій бізнес протягом десятків років. Якщо б кожен міг стати письменником, журналістом або редактором де завгодно, чи зможе медіаіндустрія вижити? Чи існує загроза для медіасвободи без застосування нових бізнес-моделей? Приклади з американської журнальної й газетної індустрії ймовірно вкажуть потенційні напрями розвитку української видавничої справи.

Зустріч відбуватиметься із синхронним перекладом. Після закінчення заходу буде фуршет.

Для участі необхідно зареєструватися на блозі Мережі соціальної журналістики до 16:00 13 вересня 2011 року.

Адреса: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12-14).


Зустріч із координатором Паризької сінематеки Жілем Руссо (14. 09. 2011 о 18:00)

Жіль Руссо – координатор фестивалів, тематичних циклів та зустрічей, які організовує Forum des images. Протягом останніх 10 років створив кінематографічні ретроспективи, присвячені різним країнам Латинської Америки ( Мексика, Аргентина, Бразилія), а також сприяв представленню Форуму на міжнародній арені, влаштовуючи та підтримуючи кінематографічні заходи, розроблені Форумом та містом Париж у партнерстві з Французьким інститутом та Альянс Франсез.

Forum des images – один із найголовніших культурних закладів Парижа у місцевому, регіональному та національному вимірах. Створений 20 років тому як аудіовізуальний архів Парижа, він поступово поширив та урізноманітнив свою діяльність.

Місце: Книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3). Вхід вільний.


Кінопоказ: "Білий птах з чорною ознакою" Юрія Іллєнка (16. 09. 2011 о 19:00)

15-21 вересня в кінотеатрі "Київ" проходитиме "Тиждень кіно Юрія Іллєнка", у рамках якого відбудеться показ стрічки "Білий птах з чорною ознакою", знятої в 1970 році на Київській кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

Стрічка за сценарієм Юрія Іллєнка та Івана Миколайчука, третій фільм Юрія Іллєнка як режисера, який був покладений на полицю на довгі роки, як і перші дві його стрічки.

Місце: Кінотеатр "Київ" (вул. Велика Васильківська, 19). Вартість – 25 грн.

www.platfor.ma.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.