Скільки коштує безкоштовна медицина?

20 вересня 2011, 13:42
Власник сторінки
журналіст
0
2491

Щойно подзвонив друг і розповів, що у його бабусі кілька днів стріляло у вусі, вона почала погано дочувати. Лікарі сказали, що в неї нагноєння і направили на просту операцію, під час якої видалили раніше непомічену доброякісну пухлину.

Спочатку лікарі, що оперували його бабусю, попросили 2 тис. грн за операцію на всю гоп-команду з терапевтичного відділення державної Київської обласної лікарні, а після операції до друга підійшов хірург і попросив ще 1,5 тисячі особисто для себе.

"Знаєш", - кричав у трубку друг, - "Мені, факіншит, не жаль цих 3,5 тисяч гривень винагороди за здоров’я близької людини. І це я, навіть, не рахую скільки я витратив на ліки. Але все одно на дужі якесь образливе відчуття, ніби я лох!" , - жалівся він мені.

"Ну чувак заспокойся! Це ж нормально, це ж Україна. В кінці кінців, в українських лікарнях безоплатні тільки дві речі - два грами спирту на ватці і трансфер душі у загробне життя", - відповідав я другу.

"Та ні ти не зрозумів, вірніше не дослухав", - продовжував він, - "Мені більше жаль за державу, яка має вбиті лікарні з лікарями-недоучками на крутих тачках, які навряд чи внесуть доходи за операції (не завжди вдалі, - ред.) у декларацію про доходи і не заплатять навіть мінімальні 13% податків, чи скільки там зараз", - підкреслив друг...

ПісляСказаного. (Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49див. в Рішенні Конституційного Суду N 10-рп/2002 від 29.05.2002р.)

1. Положення частини третьої статті 49 Конституції України “У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно”треба розуміти так, що у державних та комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається всім громадянам незалежно від її обсягу та без попереднього, поточного або наступного їх розрахунку за надання такої допомоги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Минздрав,Киевская область,больницы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.