Короткометражки, вірші в метро та майбутнє Києва

26 вересня 2011, 07:59
Власник сторінки
журналіст
0
1731

Проект "Платформа" презентує Вам огляд найцікавіших освітніх подій у Києві цього тижня.



  Презентація проекту "Вірші в Метро" (26. 09. 2011 о 18:00)

З нагоди головування Польщі у Раді Європейського Союзу за підтримки Київської міської держадміністрації у Києві стартує проект "Вірші в Метро". Відкриття проекту відбудеться 26 вересня у Книгарні "Є". Участь у представленні проекту візьмуть польські поети Войцех Бонович, Ришард Криницький та Мажанна Кєляр. З українського боку до представлення "Віршів у Метро" доєднається поет та перекладач Андрій Бондар.

Головною метою кампанії "Вірші в Метро" є популяризація сучасної поезії шляхом її презентації в метро і міському просторі. Ядром цього проекту є експозиції віршів у столичному метрополітені – 30 віршів 30 сучасних польських поетів – від класиків: Чеслав Мілош, Віслава Шимборська, Тадеуш Ружевич, Збіґнєв Герберт – до талановитої молоді: Яцек Денель, Кшиштоф Сівчик та ін.

Місце: Книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3). Вхід вільний.


  Короткометражні стрічки конкурсної програми ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю (20. 09. 2011 об 11:00)

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів – єдиний всесвітній фестиваль, де переможців обирає міжнародне глядацьке журі.

Перед показами глядачі отримують картки для голосування, де кожен відзначає один фільм, за який віддає свій голос. За традицією, останній фестивальний показ відбудеться на Манхеттені – батьківщині цього кіно-форуму. Після чого голоси інтернаціональної аудиторії підрахують, а переможців Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів оголосять 2 жовтня.

Перелік стрічок цьогорічної програми дивіться за посиланням.

Покази відбуватимуться щодня з 22 вересня до 2 жовтня о 14:00 та 19:45 у кінотеатрі "Київ". Вартість квитків – від 25 до 35 грн.


  Публічна бесіда: "Мистецтво як lifestyle у бізнесі
 (27. 09. 2011 о 19:00)

Києво-Могилянська бізнес-школа запрошує управлінців на відкриту подію "Мистецтво як lifestyle у бізнесі". Запрошені спікери – Євгеній Уткін, президент і голова ради директорів "КМ Core", та Богдан Бенюк, український актор театру і кіно.

Онлайн-трансляцію події ви можете переглянути на "Платформі".

Спікери поділяться своїм досвідом та обговорять такі питання:
- Чому люди свідомо і несвідомо прагнуть до мистецтва?
- Мистецтво як сила, що надихає.
- Як мистецтво може впливати на бізнес?
- Мистецтво як основа управлінського стилю і культури.

Формат – публічна бесіда двох експертів з модератором події. Бесіда проходить у форматі питань-відповідей. Передбачені сесія питань від топ-менеджерів.

Місце: [kmbs] (вул. Волоська 8/5, 4-й корпус, 4-й поверх); Вхід вільний.


Лекція Сергія Целовальника "Київ майбутнього"(29. 09. 2011 о 19:00)
Що чекає Київ у майбутньому? Місто майбутнього в свідомості більшості сприймається як величезний мегаполіс з футуристичними хмарочосами, обплетеними з усіх боків багаторівневими естакадами, пронизаний підземними тунелями, з мільйонами людей та літаючих машин. Можливо, так і виглядатиме в найближчі десятиліття багато сучасних міст. Але ми говоримо про розвиток Києва. Що насправді чекає Київ і який подальший розвиток міста?

Лекцію на тему "Київ майбутнього" проведе головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Онлайн-трансляцію події ви можете переглянути на "Платформі". Деталі за тел.: +380 (63) 597 57 77, archisphere.info@gmail.com. Для участі необхідно зареєструватися.

Місце: Центр сучасного мистецтва М17 (вул. Горького, 102-104).


Суботня дискусія в PinchukArtCentre (роботи Олафура Еліассона) (1. 10. 2011 о 17:00)

Щосуботи о 17:00 у PinchukArtCentre традиційно відбувається обговорення однієї або декількох робіт виставки, у якому беруть участь представник арт-центру та відомий гість, який представляє одну з культурних сфер (література, галереї, телебачення тощо).

Цього разу дискусію поводитиме гід ПінчукАртЦентру Олександр Михед. Предметом обговорення стане творчість Олафура Еліассона та його персональна виставка "Твоє емоційне майбутнє" . Це остання нагода подискутувати про виставку ісландського митця у PinchukArtCentre.

Адреса: вул. Червоноармійська/Басейна, 1/3-2; Вхід вільний.

www.platfor.ma.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.