Гостинний двір без Януковича

04 червня 2012, 13:45
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
3097

Єдине, що вона вимагала – прибрати карикатурну голову Януковича.

У Гостинному дворі відбулися неймовірні речі. Міліція раптом відмовилася від нейтралітету, який вона обирає в таких випадках, і почала захищати протестувальників проти реконструкції цієї пам’ятки архітектури. Братки якісь намагалися їх повикидати з внутрішнього дворика, але міліція не дозволила. Єдине, що вона вимагала – прибрати карикатурну голову Януковича. Вони це зробили самі і втілили в життя ідею: «Гостинний двір – без Януковича».

Звісно, це сталося не тому, що раптом совість заговорила. Ясно, що отримала вказівку від влади. А чому? Та тому, що громадськість тисне. Олександр Попов хоче стати міським головою – ось і мусить дослухатися.Це приклад того, як організована мала група може перемагати жлобів при баблі, які заради нового бабла руйнують Київ.

Власне, тому у внутрішньому дворику постійно відбуваються різноманітні імпрези - концерти, майстер-класи і таке інше. . Але на цьому не варто зупинятися. Треба вимагати від Коляна Азарова, щоб цей,  з дозволу сказати, глава уряду скасував своє рішення про виведення Гостинного двору зі списку пам’ятників архітектури, які захищені законом. Але я поки що не спостерігаю порухів в цьому напрямку. Без подальших дій ініціатори реконструкції знову активізуються і доведуть свою ідею спотворити цю споруду до кінця. 

Цієї скульптури в Гостинному дворі більше немає.  Її просила винести міліція і сама ж виконала своє прохання. 

Білявки теж захищають Гостинний двір. Це та сама Олена Єськіна, яку міліція швтовхнула під час акцій на захист Андріївського узвозу - вона тоді мала травму голови. У Гостинному дворі вона вона збирала підписи на його захист. Цей чоловік вимагав від неї відповіді на питання, чому в неї російське прізвище, а вона розмовляє українською. Вона йому відповіла, що у неї прізвище англійське, від англійського слова - "yes". 

У Гостинному дворі концертів більше, ніж в Палаці "Україна". 

Народ приколюється. Такий плакат висить над купою сміття, яку захисники Гостинного двору зібрали під час прибирання внутрішнього дворика. 

У внутрішньому дворику стоїть така ось "Ферарі" без коліс. Я попробував - двері замкнені. Мабуть, власники бояться, що машину викрадуть. 

Політики теж там бувають.

Наймолодші захисники Гостинного двору

Народ приколюється. Літературний критик Ірина Славінська.

Активісти Андрій Горбаль і Марія Лебедєва готуються перекусити, чим послав Бог і небайдужі кияни. 

Радіють життю

Автор цих рядків приїздив до Гостинного двору на велосипеді. Фотокамера за спиною в сумці. Автор цього фото Ольга Годованець..

Почитати і подивитися ще - ось тут

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.