Волонтери захищають владу від журналістів

21 червня 2012, 04:07
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1140

Коли на голосні крики по допомогу підійшла міліція, невідомі, за словами, журналіста, представилися охороною губернатора.

У  нас, схоже,   розпочався волонтерський рух на захист влади від журналістів. Останній випадок: в Донецьку серед біла дня  люди в темних костюмах і окулярах скрутили журналіста сайту kordon.info Максима Касьянова, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Коли на голосні крики по допомогу підійшла міліція, невідомі, за словами, журналіста, представилися охороною губернатора.

Коли про це написала преса, керівник прес-служби Донецької облдержадміністрації Римма Філь повідомила, що в її шефа взагалі нема охорони, а на журналіста напали невідомі люди.

Треба нагадати, що аналогічна ситуація сталася деякий час тому в Києві. Тоді журналіст «Української правди» Сергій Лещенко знімав автомобіль секретаря РНБО Андрія Клюєва. До нього підійшли люди в цивільному і почали вимагати пояснень, чому він знімає - при цьому свої питання супроводжували лексикою, якій би позаздрили найостанніші матюгальники. На прохання представитися один із цих діячів заявив, що звуть його «Мойх...втвоейж...».

Через добу після того, як ця інформація потрапила до преси прес-служба Андрія Клюєва оголосила, що інформація про конфлікт з охороною Клюєва є недостовірною, оскільки охорону секретаря РНБО здійснює Державне управління охорони.

Виходить, що  якісь люди з власної ініціативи захищають державних чиновників від журналістів, а самі чиновники не відають, що в них з’явилися такі доброзичливці. Фото і відео  цих людей широко розповсюджені. Тому можновладці Шишацький і Клюєв могли б легко  знайти цих людей і за участі прокуратури  щиро подякувати за ентузіазм.

Однак, вони чомусь цього не роблять. Як ви гадаєте, чому?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.