Віддайте мені телеканал

08 серпня 2012, 13:43
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1661

Триває зачистка інформаційного поля: взялися за Одесу

 

 Держава все простодушніше і простодушніше демонструє, що вона в нас є майже феодальною. На одеську телекомпанію «Нова Одеса» прийшов лист від  заступника генерального директора Одеської обласної державної телерадіол компанії (ООДТРК)  Н.Ю. Шумілова  з пропозицією з 10 вересня до 26 жовтня  віддати ефірний час з 19-ї до 20.30.,  (найкращий час!) «для сповіщення в ефірі матеріалів передвиборної агітації, створеної за кошти Державного бюджету».  Компенсувати наданий час обіцяють вранці, або в інший час. Відповідь просять надати терміново.

«Нова Одеса» и ООДТРК мовлять на одній і тій же частоті, яку їм свого часу надала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. За «Новою Одесою» закріплений вечірній час, а за ООДТРК денний.  Але державна телерадіокомпанія чомусь вирішує, що недержавний мовник повинен надати їй час для показу політичної реклами. Та ще в найкращий час, коли недержавний мовник отримує найбільші прибутки від рекламодавців. Якщо не буде цього часу, то канал зазнає збитків.

Формально виглядає як суперечка двох телевізійних компаній. Але  ходять чутки, що в кулуарах Нацради ухвалено рішення відібрати час у «Нової Одеси».  Лишається його тільки формалізувати. Якщо це не так, то слід припустити, що автор вищезгаданого листа збожеволів. Адже його вимога – це все одно, що  прийти  до свого сусіда по будинку і заявити, що він займе  його вітальню, бо у нього гості.

Мені чомусь здається, що у віднятий у «Нової Одеси» прайм-тайм крутитимуть рекламу однієї або двох визначених політичних сил. Вгадайте з одного разу , яких саме.

Додам, що «Нова Одеса» висвітлювала наїзд податківців та міліції на потужний завод «Стальканат»,  проти власника якого порушили кримінальну справу. Телекомпанія зачіпала ще багато незручних для влади тем. Тож прикрити їй рота в період виборів – це було б дуже вигідно владі.

Власне кажучи, харківська влада ще торік зачистила інформаційне поле регіону, закривши одразу три телеканали. Приклад, гідний наслідування. Чи не так? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.