Київ можна зробити красивішим

02 грудня 2012, 18:37
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1260

До відома народних депутатів-киян Олександра Бригинця і Олеся Донія

Дочка моєї давньої приятельки Олександра розповіла мені про задумки молодих київських художників оживити місто. Олександра показала мені їхні ідеї, а деякі з них вже  навіть втілені у життя. Як на мене, виглядає дуже мило.

Уявляю, як би такі речі оживили сірі наші спальні райони. Наприклад, той же Сирець, де пройшла більша частина мого життя. Там досі все збереглося майже незайманим. Будиночки, які будували ще полонені німці, аж кричать  так хочуть, щоб їх освіжили.

Друзі Олександри готові працювати. Підозрюю, що навіть за невеликі гроші. Бо вони молоді в них горять очі і вони готові поділитися з містом частиною свого вогню.

 І вони не піонери в цьому плані.  Такий досвід існує в багатьох містах світу. Найяскравіший приклад, який я бачив на власні очі, це рештки колись похмурого берлінського муру, який свого часу розмалювали художники з усього світу.  Від його похмурості лишився тільки спогад. Чому  б столиці України не наслідувати його?

Звертаю на це увагу депутатів і просто активістів, які переймаються Києвом, збереженням його історичного середовища і його розвитком. А раптом ви знайдете спільну мову і з цього щось вийде.

Аналогічні речі робляться багато де в сіті. Світовий досвід дивитися тут

Нижче  ескізи нереалізованих проектів, серед них ескізи розпису естакади
на московській площі, художники  намагались здобути фінансування макдональдс,
рошен і київстар:









Нижче розпис на підтримку Екомаркету


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.