Каста недоторканих

29 січня 2013, 19:56
Власник сторінки
журналіст
0
6166
Каста недоторканих

У Києві відбулося чарівне дійство, яке мав би побачити кожен українець. Оркестр з людей зі синромом Дауна давав концерт. Але через недалекість нашої влади мало хто зміг побачити їх виступ.

Цей концерт нідерландського оркестру Jostiband із містечка Цваммердам залишиться у серцях багатьох українців, які прийшли у зал Міжнародного центру культури та мистецтв, чи дивилися  інтернет-трансляцію на Корреспондент.net. Але мільйони телеглядачів знатимуть про цей бенд лише суху інформацію з сюжету вечірніх новин.

А могло ж бути інакше, позаяк зйомку концерту у прямому ефірі на професійне обладнання проводила Національна телекомпанія України. Та ця трансляція фактично видавалася лише на супутникову версію першої кнопки - ПЕРШИЙ Ukraine.

В цей же час на основній версії ПЕРШОГО, що показується у всіх кабельних та ефірних мережах українців, транслювали високоінтелектуальну програму "Крівоє дзєркала" Євгенія Пєтрасяна. 

Це вчергове виказує приорітети нинішньої влади, яка бачить в простих жителях нашої Країни людей, яким достатньо впихнути дешевого "хлєба" і тупих "зрєліщь". 

Бо головне, що принесе цей концерт, це не ті десятки, чи сотні тисяч гривень, які українці захочуть одноразово у пориві емоцій пожертвувати на дітей, які трошки відрізняються від нас. Головне - те, що жителі нашої країни почнуть розуміти, що такі люди, та й інші інваліди такі самі звичайні громадяни.

Але владі це не важливо. Навіщо витрачати дорогоцінні години праймтайму, якщо їх можна забити важливими  російськими гумористичними програмами, карнавалом співаючого кухара, зустрічами з селебретіс минулої епохи від бородатого баяніста і лисого редактора жовтоъ газетки, пропагандними фільмами радянської епохи, чи недоновинами з елементами "темників".  
 
Хіба можна людям давати слабинку? Вони ж потім почнуть думати про те, чому мільярдний контракт підписувався лижним інструктором. А чого ще гірше, почнуть запитувати, чи не тренер по дайвінгу скріплював договыр на 10 мільярдів від нідердландсько-англійської Шелл.

Нинішня політика ПЕРШОГО каналу країни, який показується мало не з кожної праски - це політика на конкретну деградацію народу.

Тож, можливо, ми потихеньку і маємо економічний розвиток, але соціально ми все більше зариваємося і за цим показником прагнемо долучитися до табору третіх країн. Найбільше у цьому сприяє влада, яка мала б прагнути до створення толерантності у суспільстві та інтеграції неповносправних громадян, які так само мають мрії та хочуть жити на рівні з іншими громадянами. 

Та поки вони загнані у гетто своїх квартир, заміських притулків, непристосованих для пересування інвалідів вулиць та зверхнього ставлення чиновників. 

А ми, здаэться, все далі і далі повертаємося до нашого індійського коріння. Є каста головного межигірського раджі; є каста багатіїв, які особливо нічого не бачать навколо себе; є широка каста чиновників-казнокрадів; є каста середнього класу, який намагається щось змінити навколо себе; є простий трудівний народ, що живе від зарплати до зарплати; і є така собі каста інвалідів, яку майже всі вважають за недоторканих і раді були б радше не бачити і не чути(особливо так думають перші три)...

П.С. Дякую Юлії Мак-Гаффі за те, що попри все організувала трансляцію концерту на Корреспондент.net
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Нидерланды,Корреспондент.net,Первый Национальный,инвалиды
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.