Про пожежу в гостинному дворі

09 лютого 2013, 09:49
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1576

Під час пожежі викинуто з Гостинного всіх активістів. Триває слідство. Навряд чи їм вдасться прорватися назад. Таким чином проблема з активістами може бути вирішена на користь забудовника.

Вночі горів Гостинний двір. Розпочалася пожежа о 2.12. Горіло одночасно в трьох місцях: над приміщенням де знаходились активісти 2 точки загоряння  та одна точка над бібліотекою. Щоб тушити пожежу довелося розбирати частину даху. 
А тепер давайте подумаємо кому це вигідно?
1. Дах розібрано, крокви  пошкоджені вогнем, так що в будь-якому разі доведеться замінювати конструкції даху, а заодно і надбудувати мансардний поверх.
2. Ведеться слідство щодо причин пожежі. Основна версія - підпал. Всім зрозуміло, що незалежне і неупереджене слідство повісить усіх собак або на активістів, або на "невідомих людей". В результаті охорону буде підсилено, всіх активістів викинуто. 
3. Дах демонтовано як раз над приміщеннями де знаходилися активісти та дуже незручна та непотрібна забудовникам бібліотека та інститут. Бібліотеці та інституту хочеш-нехочеш доведеться висілятися.
4. Всі входи до Гостинного розблокують, за вимогами пожежної безпеки, відповідно техніка та вантажівки зможуть туди заїздити безперешкодно.
5. Під час пожежі викинуто з Гостинного всіх активістів. Триває слідство. Навряд чи їм вдасться прорватися назад. Таким чином проблема з активістами може бути вирішена на користь забудовника.

Будівництво тимчасово призупинено, але я так гадаю що дуже ненадовго. 
Підпал стався між 2 та третьою ночі, як і рейдерський напад 19 грудня. До речі,  підпал - улюблений інструмент Льоні Космоса по боротьбі з "Історичною рухляддю в центрі Києва". 

Alex ZakletskyНауковий редактор, журналіст у Егмонт Украина
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.