"Третій президент" нагадав мені про себе

13 березня 2013, 18:01
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
2248

Прочитав ось книжку Юрія Луканова. Стільки корму для роздумів. Вопшім - все крутиться по колу.

Займуся самопіаром. Точніше – піаром  своєї книжки. Фейсбуківський мешканець Володя Кучер написав у мене на стіні враження від моєї першої книжки «Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми». Її 1996 року випустило видавництво «Такі справи». Я думав, що навряд чи вона цікавить когось, крім істориків. Але помилився. Написав він наступне.

«Прочитав ось книжку Юрія Луканова  «Третій президент».  Стільки корму для роздумів. Вопшім - все крутиться по колу.  Як тоді в 93-94 були проблеми з Росією по газу, не давав грошей МВФ, розборки в парламенті, проблеми преза з опозицією - так і через 20 років все начисто те саме.

Цікаво, що можна простежити кар`єрний злет багатьох політиків - саме Кучма дав дорогу Литвину, Табачнику, Стецьківу, Пинзенику, Терьохіну, Небоженку.

Можна простежити там й вклад багатьох в розбудову країни. Зокрема, роль Геннадія Удовенка в становленні української дипломатії. Сам пам'ятаю як гордився його головуваннями в ООН. а нині він відійшов. Щира подяка і вічная пам'ять!».

Зауважу, що не зовсім згоден, що усім перерахованим діячам дорогу дав саме Кучма. Але декому з них таки дав.

У зв`язку з цим пригадалася цікава історія. Один журналіст припинив зі  мною вітатися. Досі не можу второпати чому. А то якось іду і його зустрічаю. Він ледь не на шию вішається. Що сталося? Я твою книжку прочитав і вона така класна: ти там просто сьогоднішні політичні розклади передбачив.

Правду сказати, я вже й підзабув, що там написано у моїй власній книжці. Прийшов додому, спеціально дістав книжку і перечитав. І справді - там багато таких речей, які дають краще розуміння сьогоднішньої ситуації. Такі собі матриці описано, але на нижчому рівні, ніж сьогодні. Я коли їх описував тоді, то не усвідомлював, що це саме схеми стосунків. Просто життя їх зберегло і розвинуло. Ось так і стають зненацька пророками:)))))))))))))))))

Моя книжка в паперовому вигляді не продається. Але в електронному вигляді її можна купити на Amazon ось тут. Анонс англійською. Але сама вона українською.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.