Дарницька РДА бореться проти ОСББ?

05 квітня 2013, 06:39
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
2876

Дарницька державна адміністрація виступила проти того, щоб питання вирішувалося в законний спосіб, тобто шляхом зборів співвласників.

 

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)  «Згода -96» на Осокорках у Києві,  перетворилося на  державу   Україна в мініатюрі.  В ОСББ,  як і в державі, вибирається лідер, тобто голова правління. І  тут теж точиться гостра, я би навіть сказав анекдотична  боротьба за лідерство.

Пару років тому відбулася зміна голови правління. Громадянина Юрій Григорчука змінив громадянин Андрій Копійка. Зміна відбулася зі скандалом, з вибиванням дверей у правлінні, з бійками і викликом міліції. Незадоволені подали до суду.

Відбулося кілька судів – ухвалили рішення, що обидва голови, колишній і нинішній,  нечинні. Справа ще розглядається у вищій судовій інстанції. Але втомлені від цієї боротьби співвласники ініціювали скликання загальних зборів. І це логічно. Оскільки наш суд вирішує ці питання вкрай повільно,то  треба його вирішити волею тих, хто володіє цим будинком – співвласників.

Збори призначили на 6 квітня. Але виявилося, що наша державна інстанція Дарницька державна адміністрація не зацікавлена  в тому, щоб питання вирішувалося в такий спосіб. Точніше, втратила до цього інтерес.

Спершу   співвласники ОСББ «Згода-96» звернулися  до голови Дарницької райдержадміністрації Сергія Вітковського  з проханням надати дозвіл на проведення зборів у так званій Скандинавській гімназії – де вони традиційно і відбувалися.  Відповів заступник голови В.Дзюба, який написав, що звернення розглянуто і  видано рахунок для сплати разової оренди. Разову оренду було сплачено.

Але 5 квітня напередодні самих зборів раптом співвласникам ОСББ повідомили, що зборів не буде, оскільки зал зайнятий. Ким зайнятий? Чому про це раніше не повідомляли?  – невідомо.

Складається враження, що спрацювало телефонне право. І Дарницька державна адміністрація виступила проти того, щоб питання вирішувалося в законний спосіб, тобто шляхом зборів співвласників.

Вам це не нагадує перипетії у найвищих ешелонах влади? Таке, виявляється, коїться навіть на найнижчому рівні.

Співвласники збираються пікетувати Дарницьку районну державну адміністрацію із залученням преси. На сьогоднішній день у стосунках з державою питання можна вирішувати тільки методом політичного тиску.  На право і закон мало хто зважає. 

Спілкувався з представником Дарницької РДА. Людина просила не називати прізвища, але повідомила "між нами", що представники ініціативної групи  "не належним чином" поводилися сьогодні під час спілкування в Управлінні освіти РДА. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.