Наша відповідь Gangnam Style - "та-та-та-танці" від Скрипки на Країні мрій

18 червня 2013, 12:52
Власник сторінки
журналіст-телевізійник
0
1888
Наша відповідь Gangnam Style -  та-та-та-танці  від Скрипки на Країні мрій

Бу-бу-бу-бу-бу-бу-бу-буй, бу-бу-бу-бу-бу-бу-бу-буй

Щолиш  змовкли останні  акорди «Рок-Січі», а Олег Скрипка не дає знудитися своїм шанувальникам ані гич. І вже чергова його відозва хутко облітає сповісний простір України. Ветеран українського року закликає усіх, кому небайдужа українська пісня, 6-7 липня відкласти убік геть усі хатні справи і відвідати 10-й міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій», що традиційно проходитиме о цій порі на столичному Співочому полі. 

А опріч того, у клубі Толстой у п’ятничне повечір’я він влаштував одразу два заходи: представу нового кліпу на пісню «Країна мрій», зафільмовану у 3D якості, і платівку із етно-диско піснями українських виконавців. І хоч у пресовому обіжнику значилося, що балачка «головного ВеВешника» з медія відбудеться на новому кружґанку розважального закладу, але так не сталося. Спілкування відбувалося усередині приміщення з тьмяно блимаючими лампами (на що троха нарікали телеоператори), утім свята це не зіпсувало ні на йоту.


 А особливо вишуканого шарму йому додала реґула із дрес-кодом (не суворо-зобов’язуюча, а радше заклична!), аби на музичну гостину завітало якомога більше людей у вишиванках. Від дівочих суконь та сорочок із національними орнаментами преріжних фасонів рябіє в очу. Одна з відвідувачок заходу Оксана ділиться таємницею, що у неї є кількоро особливо улюблених українських гуртів, на зустрічі з якими неодмінно наряджається у народний стрій. 


Чоловіків зібралося менше, але і їхні сорочки своїми ориґінальними візерунками та вигадливим мереживом, милують зір. Олег Скрипка невдовзі також  з’являється у білій вишиваній сорочці і з перших слів заповідає усім гарний вечір. 


Про анімаційний кліп розповідає, що виготовляли його більше восьми місяців і подібного музичного творива в 3D форматі на всенькому просторі СНД він ще не подибував. Головних мультяшних персонажів, виліплених із пластиліну, задіяно у ньому не з-так і багато: дівчинка, заєць з котом та козак Мамай. Усі присутні швидко розгрібають поляризаційні окуляри і поринають у країну мрій разом із її казковими героями. Автор та режисер кліпу Сергій Мельниченко оповідає, що Олег Скрипка майже не втручався до творчого процесу, лише наприпочатках вносив деякі дрібні зауваги. З робочим матеріалом - пластиліном не передавали куті меду, але  на якості продукту це анітрохи не позначилося.
.
На запитання журналістів, чи в подальшому і всі наступні кліпи гурту ВВ відзніматимуться із застосуванням 3D технологій, ватаг «Воплів Відоплясова» -  як завше, душа навстіж - одповідає, що найпевніше так не станеться, бо уся оця анімація насправжки доволі клопітна та марудна справа. 


Окрім нового кліпа винуватець урочистости появив своїм шанувальникам також ще й диска із сімнадцятьма треками відомих українських гуртів, які власноруч адаптував під дискотечні етно-вечорниці. Клубна музика, наскрізь перейнята народними мотивами, за словами лідера гурту ВВ, призбирувалася ним і ретельно компілювалася не один місяць. Щось увійшло до диску із власного репертуару (як-от нев’януча «Весна» чи «Музика дика»), але більшу частину матеріялу узято з доробку таких відомих українських колективів як «Вася-клаб», «Мандри», «Сонцекльош», «Фолькнери» тощо. Питаємо Скрипку, чим був зумовлений саме такий вибір. Чому, зокрема, до диску увійшла «мандрівська» «Калина», а не славутня «Орися». Чуємо у відповідь, що перша більше надається для мікшування і створення пульсуючих ритмічних лупів. 

Поки Скрипка правується біля апаратури, аби задемонструвати ще й свої ді-джейські таланти, розігрівати публіку береться ансамбль «Чоботи з бугая». Троїсті музики розпалюються не на жарт і грають як заведені. І такий пречудовний майстер-клас з народних танців для усіх охочих устругнули, що куди там твоїм брейк-дансам. Бачили б Ви з яким вхіттям, аж до самозабуття, витинала молодь «ойру», «гречаники», «картоплю» чи «якова», які колінця викидали парубки і як, взявшись за руки чи ляскаючи в долоні, дріботіли ногами дівчата. 


Танцювальною програмою мистецьки провадила одна зі співзасновниць ансамблю автентичної пісні та танцю «Божичі» Сусанна Карпенко. Допинаємося в неї, чи не змагає її бажання взятися за постановку танцювальних рухів та фігур до скрипчиних «та-та-та-танців». Щоб, так би мовити, явити світові нашу гідну відповідь усіляким «Gangnam Style». Каже з усміхом, що над цим варто помізкувати. Ідея їй, судячи з усього, припадає до смаку.


Розважайлівка сягнула свого апогею коло за ді-джейський пульт станув Скрипка. Він не лише вправне орудував мікшерами та програвачами, що аж луна розлягалася довкруги. Але й вплітав у симфонію звуків і власні вокальні партії, видобуваючи із самого глибу серця ніжні ноти. Ну що тут скажеш? Гарний захід випорядив маестро. Чергове свято української музики, влаштоване ним, удалося на славу. 


А ось тутечки Ви можете переглянути ще й відеозвіта із цієї події.


Сергій Іщенко-Сіроманець

Нагадаю адресу моєї поштової скриньки для висловлення опіній у приваті – 3348724@mail.ru

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Олег Скрипка,Країна Мрій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.