Тисячі киян одночасно вправляли в руханці на Оболоні

07 жовтня 2013, 18:41
Власник сторінки
журналіст-телевізійник
0
2303
Тисячі киян одночасно вправляли в руханці на Оболоні

У здоровім тілі - здоровий дух!

Хто там казав, що українці геть-чисто збайдужніли до масової фізкультури і знай собі обростають потихеньку здором і випинають тлусті черева, а на спортивні майданчики їх і калачем не виманиш? Таким скептикам варто було би вчора відкласти побік усі хатні справи і о десятій ранку зявитися на Оболонській набережній Києва, аби власновіч побачити, а, коли хіть, то й самим стати учасниками масової десятихвилинної руханки. 

Такий спортивний захід, названий «Час чемпіонів», уже другий рік поспіль випорядив чоловий у минулому український плавець «метеликом» Денис Силантьєв. Торік на його заклик виконати прості фізичні вправи просто неба відгукнулися 15 тисяч люду. І це стало світовим рекордом за масовістю учасників. Але нещодавно в удмуртській столиці – Чебоксарах – зібралося ще більше прихильників здорового способу життя – 17 з половиною тисяч. І Києву, аби повернути собі лаври рекордсмена у цьому змаганні, довелося б збирати учора вже коло 20 тисяч охочих до спортивних виправ містян. Але чи то від надміру позитивних емоцій, які пережили напередодні увечері мешканці столиці, пристрасно вболіваючи за Володимира Кличка у бою проти Олександра Повєткіна, чи з іншої якої причини, але зібралося їх не стільки, як планувалося, тож і рекорду перевершено не було. Утім свята це не зіпсувало ні на йоту, і люди різного віку (від малого до старого) під музичний супровід добряче розігнали застояну в жилах кров. 

Скоки на місці, і нагинання з присіданнями активно виконувалися цілими родинами. 

Навіть домашні улюбленці, яких також дехто взяв із собою, дригали лапами чи крутили хвостами, солідаризуючись у такий спосіб зі своїми спортивними господарями. 

А зі сцени, окрім Дениса Силантьєва, фізкультурний майстер-клас провадили також дядько Жора, Соломія Вітвицька, Сергій Костецький та інші публічні особи. Завдяки вміло веденій руханці ніхто не ухоркався, натомість на щоках чи не кожного невдовзі заграли веселі рум’янці. Організатори лишилися вдоволені тим, що цього недільного ранку вдалося підняти з теплих ліжок і відірвати від комп’ютерів з телевізорами стількох людей і трохи розтермосити їх на свіжому повітрі. Ведуча 1+1 Соломія Вітвицька не може натішитися тим, що «нам дуже пощастило сьогодні з погодою». І особисто готова хоч і щотижня приєднуватися до подібних флеш-мобів, бо ж, мандруючи світами, переконалася, що бути спортивним – це сьогодні в тренді. 

А в Дениса Силантьєва журналісти допитуються, чи не подумує він ще й масовий заплив наступного разу зорганізувати. Срібний призер Сіднею відповідає, що ця ідея вже давно спадала йому на думку, але до її втілення в життя треба поставитися з усією серйозністю: бо ж і за технікою безпеки доведеться більш ревне пильнувати (на воді ж бо трапляється всяке) та й більш жорсткий відбір учасників провести.

 Дядько Жора з притаманним йому почуттям гумору заявляє, що в плаванні також взяв би участь і до середини Дніпра доплив би напевне, але краще це все ж робити влітку, бо крига заважатиме вправно гребти і продемонструвати високі секунди. Утім без забав на воді не обійшлося також. Допоки «сухопутна» публіка вправляла в руханці, поруч на дніпровському плесі розгорталася динамічна гра в каное поло.

 

Сидячи у своїх човниках, гравці обох команд почергово комбінували з м’ячем, намагаючись увігнати його у ворота суперника, а воротарі з веслами напереваги пильно охороняли від голів свої володіння. 

Спостерігаючи за цим святом спорту, аж заздрісно стає за «оболонців», що вони мали змогу, по-перше, з користю для організму провести час, а заодно і стати самовидцями прекрасного видовища.

Аби ж то й на інші райони Києва та й зрештою на всеньку Україну поширити цей гідний найвищої похвальби і наслідування спортивний зачин.

Сергій Іщенко-Сіроманець

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.