Про що мовчить "Кореспондент"

03 жовтня 2013, 09:19
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1245
Про що мовчить  Кореспондент

Через Арбузова і Курченка "Кореспондент" не помічає бюджетної драми в Україні


Це - головна сторінка "Кореспонденту". Для них головна спецтема - бюджетна драма в США. А головна новина - через бюджетну кризу припинено роботу марсоходу Кьюорісіті. Однак не менш вражаюча бюджетна драма триває і в Україні. З початку року дефіцит держбюджету сягнув майже 35 млрд гривень. Це удвічі більше, ніж торік! Заборгованості по виплаті зарплати бюджетникам - вже бідьше двох місяців. Так само уряд по кілька місяців не виплачує державну допомогу по безробіттю, соціальні допомоги по догляду за дітьми і тяжкохворими. Через відсутність коштів на Єдиному казначейському рахунку не фінансуються не лише авіакосмічна чи дорожня галузь, яка потребує мільярдні вливання. Для прикладу, уряд вже чотири місяці не може проплатити 30 тисяч гривень за облаштування теплого туалету в приміщенні однієї із сільських сіл у моєму окрузі. Щодня я підписую депутатські звернення на Мінфін і Держказначейство з проханням проплатити рахунки, приміром, за відновлення освітлення по селу Величківка чи за вирубку дерев у Мені, за ремонт даху дитсадка у Вертіївці чи за ремонт насосної станції у Талалаївці. Ці копійчані рахунки місяцями лежать без руху в органах казначейства - тому що на їх оплату в уряду реально немає коштів. Оце і є справжня драма, яка промовисто, всупереч усім райдужним заявам нашого уряду, свідчить про реальний економічний і фінансовий стан України. Проте про цю бюджетну драму "Кореспондент" мовчить. Чи не тому, що її автори і винуватці -нинішні господарі цього видання?

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: США,ВР,парламент,РПЛ,Арбузов,бюджетники,Олег Ляшко,заборгованість,безробіття,Мінфін,виплати,держбюджет,Кореспондет,дефіцит,Держказначейство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.