Великий понеділок

29 квітня 2013, 21:54
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
932

Сьогодні Церква згадує старозавітного пророка Йосипа

Він був улюбленим сином своїх батьків, через що його не любили старші брати, які були готові навіть на вбивство. Однак караван, що випадково проходив поруч, вирішив його долю інакше. Брати продали Йосипа за 20 срібняків, а купці з каравану перепродали його в Єгипет. Брати вмочили одяг Йосипа в кров жертовного цапа, аби батько Яків повірив у його смерть від хижого звіра. У Єгипті Йосип потрапив до в'язниці за намовою дружини свого господаря Потіфара, з якою він не захотів розділити ложе. У в'язниці Йосип витлумачив сни своїх товаришів по нещастю - винороба і кухаря фараона. Обидва хотіли отруїти фараона. Винороб згодом відмовився від цього задуму, а кухар таки спробував отруїти. Йосип витлумачив виноробу, що він через три дні повернеться до своєї посади, а кухар буде страчений через повішення. Передбачення збулося.

Через кілька років Йосип витлумачив сни фараона про худих корів, що пожирають огрядних, після чого став фараоновим радником і невдовзі досяг посади верховного міністра надзвичайно багатої країни стародавнього світу, яку врятував від голоду своєю мудрістю і унікальними здібностями. Він витлумачив два сновидіння фараона, передбачивши, що найближчі сім років будуть родючими, а потім настане сім років недороду. Коли гнані голодом брати Йосипа прибули до Єгипту за хлібом, Йосип відкрився їм і примирився з ними. Потім він переселив ближче до себе увесь свій рід разом зі старим батьком Яковом, якого на прохання Йосипа привели до Єгипту його брати. У Єгипті фараон відвів їм для поселення округ Гошен.

Протягом всього життя Йосип захищав свій рід, і навіть після смерті Якова, коли брати побоювалися, чи він не помститься їм за їхню колишню жорстокість, продовжував ставитися до них з братньою любов'ю. Він помер в 110 років, залишивши після себе двох синів, онуків і правнуків.

Церква згадую сьогодні саме Йосипа, розглядаючи зраду його братів по відношенню до нього як праобраз зради учнів до відношенню до Ісуса Христа.

У Великий понеділок Страсного тижня служиться молебень, що покладає початок церковному чину мироваріння. Миро — це суміш 50 речовин на основі оливкового масла, трав та смол. Миро вважається святинею, зберігається у вівтарі і використовується в таїнстві Миропомазання. Готується миро лише раз у році — з понеділка по середу Страсного тижня, у четвер освячується.




Олег Ляшко, 

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,пророк,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Понеділок,Єгипет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.