Чому Рибак проти ліквідації державних дач у «Конча-Заспі» і «Пуща-Водиці»?

01 березня 2013, 17:00
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1036
Чому Рибак проти ліквідації державних дач у «Конча-Заспі» і «Пуща-Водиці»?

Пропоную ліквідувати державні дачі будинків відпочинку «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця» і передати їх в безоплатне користування для оздоровлення дітей із фізичними вадами.

26 лютого мною було підготовлено та подано до Верховної Ради відповідний проект постанови. Того ж дня постанова мала бути зареєстрована та опублікована на офіційному сайті парламенту. Однак, апарат Ради за командою спікера відмовився зареєструвати законопроект. Натомість Рибак доручив регламентному комітету і комітету з питань правової політики розглянути питання про доцільність реєстрації цієї постанови.

Переконаний, що у спікера парламенту, який заборонив реєструвати законопроект, є особистий інтерес, адже той сам живе на державній дачі у Конча-Заспі і втратить право проживання на ній, якщо моя ініціатива буде підтримана.  

Хочу нагадати, що в Державному бюджеті на 2013 рік на утримання і обслуговування державних дач Державному управлінню справами передбачено понад 50 мільйонів гривень.

Державні дачі для високопосадовців з усім «наколядованим» за роки роботи – це просто бенкет під час чуми. Державні дачі стали приватними заповідниками «еліти», в той час, коли тисячі молодих сімей з дітьми не знають, де жити, часто не маючи можливості навіть винаймати житло. Діти, які позбавлені материнського піклування, живуть у страшних умовах. І це тоді, коли дітям-інвалідам доводиться роками стояти у черзі за путівкою у санаторій, коли фінансування відпочинку для таких дітей держава до пріоритетів не відносить.

Серед VIP-утриманців, які живуть за рахунок платників податків, зокрема: генеральний прокурор Віктор Пшонка, який обзавівся своїм будинком в державній резиденції «Пуща Водиця», його перший заступник і сусід - Ренат Кузьмін. Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова проживає на території «Конча Заспи». Має державну дачу у «Пуща-Водиці» і колишній спікер парламенту Іван Плющ. До речі, колишній президент України Віктор Ющенко окрім цілого ранчо у Безрадичах, має ще й державну резиденцію на території «Конча-Заспа», в якій він наразі мешкає і покидати не збирається. Прем’єр-міністр Микола Азаров також проживає на державній дачі в «Конча-Заспі». Цікаво, але «опозиціонеру» Арсенію Яценюку теж надано будинок в «українському Беверлі Хіллз», хоча він відхрещується, що не брав у держави житла. Так чи інакше, але його підпис присутній на документі про надання йому будинку в «Конча-Заспі». Загалом понад 200 можновладців живуть на державних дачах, проїдаючи гроші мільйонів українців. Прийшов час покласти цьому край!


 

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Партія регіонів,liashko,РП,пр,oleg liashko,rpl,Рибак,Державні дачі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.