Влада ДУЖЕ швидко призначила апеляцію у справі про відсутність держгарантій ЄЕСУ

25 вересня 2012, 15:10
Власник сторінки
Тимчасово непрацюючий
0
1971

Фарс продовжується. Тепер в апеляції

Про фарс у Господарському суді м.Києва у "справі про відсутність держгарантій ЄЕСУ" я писав в одному із попередніх блогів. Сьогодні дізнався, що фарс продовжується. Але перед тим, хочу дещо нагадати: Міністерство Оборони РФ звернулось до Господарського  суду м. Києва із позовом про стягнення з держави Україна в особі КМУ 400 млн доларів США за нібито гарантіями України по зобов"язаннях корпорації "ЄЕСУ".  Заява була подана до суду 20 серпня 2012 року.  21 серпня (на наступний день) справа була розписана судді Івченко, в цей же день, цей видатний борець за справедливість,  виносить ухвалу про призначення справи до розгляду на 05 вересня 2012 року. 
Позиція Кабміну в суді була чітка і безапеляційна- НІКОЛИ, НІЯКИХ ГАРАНТІЙ держава Україна за зобов"язаннямі ЄЕСУ НЕ ВИДАВАЛА і НЕ МОГЛА ВИДАВАТИ. Ці гарантії ніколи (починаючи з 1997 року та по сьогоднішній день) не обліковувались міністерствами фінансів двох країн в державних бюджетах. Російська Федерація впродовж 16 (шістнадцяти) років НІКОЛИ, НІДЕ про ці "гарантії" не згадувала. ЄЕСУ займала таку ж позицію.

Але вже 19 вересня 2012 року (тобто менше ніж через місяць після подання позовної заяви- хоча ГПК надає суду до ДВОХ місяців на розгляд справи, але цього строку з різних причин далеко НЕ завжди дотримуються судді господарських судів) БЛИЗЬКО 16-00 (запам"ятайте цю дату та час)  суддя Івченко оголошує ПОВНИЙ ТЕКСТ РІШЕННЯ на 26 (!!!!!!!) сторінках, яким БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ підстав зобов"язує Україну сплатити Росії 400 млн доларів. Хтось вірить, що молодий суддя зробив це без вказівки з "самого верху"? 
Хто хоч раз був в господарських судах знає: така швидкість розгляду і такі "розлогі" рішення бувають лише в одному випадку - коли справа повністю ЗАМОВНА !!!

При цьому, після ТАКОГО рішення суду і Азаров і Лавринович, і навіть "головний борець із неправосудними рішеннями" громадянин Кузьмін - мовчать, ніби води в рота набрали! Не б"ють на сполох. Не притягають суддю до відповідальності за завідомо неправосудне рішення. 

Але надалі дива лише  продовжились. Пам"ятаєте про 16-00 19 вересня? Так от, вже 20 вересня Держказначейство подало апеляційну скаргу. І це на рішення на 26-ти сторінках. Як казав один мій товариш: "В цьому місці "ха-ха" три рази". 

При цьому вже на НАСТУПНИЙ ДЕНЬ ( 21.09.2012 року) Київський апеляційний господарський суд (судді Шапран, Буравльов та Андрієнко) виносять ухвалу та призначають слухання на 04 жовтня 2012 року. 

Тобто за ОДИН день:
- апеляційну скаргу прийняли, зареєстрували та передали судді  в суді ПЕРШОЇ інстанції (господарський суд м.Києва);
- суддя отримав апеляційну скаргу та оформив матеріали на відправку;
-голова (або заступник) госп суду м.Києва підготував супровідний лист та підписав його;
-справу ФІЗИЧНО перевезли до Київського апеляційного господарського суду;
- в апеляційному господарському  суді справу передали Голові або заступнику голови цього суду;
- провели визначення складу суду;
- судді отримали матеріали справи;
- судді перевірили, чи відповідає подана скарга вимогам закону і чи немає підстав для її повернення;
-підготували та підписали ухвалу про призначення справи. 

І все це за один день! Та вони шайтани якісь!!!
При цьому  через півтора дні після оголошення рішення ВЖЕ ПРИЗНАЧЕНО апеляційне слухання. Це просто "свято" якесь !!!!!!!  

Хочу нагадати, що відповідно до вимог ст. 93  ГПК України сторонам надається 10 ( десять) днів на підготовку та подання апеляційних скарг. Що це таке? Куди вони так поспішають?! 
А я здогадуюсь куди: вони хочуть, щоб це чергове абсурдне замовне рішення якнайшвидше вступило в законну силу, щоб продовжувати політично вмотивоване переслідування Юлії Тимошенко. Янукович вочевидь готовий сплатити Росії 400 млн доларів із бюджету НІ ЗА ЩО, аби продовжувати тримати Юлію Тимошенко у в"язниці.
Але хто повірить в незалежність цих судів? Ніхто. Хто повірить в справедливість та законність цих рішень, винесених "за два дні" проти України на 400 млн доларів? Звичайно ж ніхто. Але цей пропагандистський прийом буде широко використовуватись Януковичем для продовження дискредитації Юлії Тимошенко під час виборів. Пропагандистський прийом, якій обійдеться НАМ З ВАМИ - громадянам України (не Януковичу) в 400 мільйонів доларів. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.