Відродимо український театр заради дітей!

17 липня 2011, 15:55
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
3384

Нещодавно ми з моєю донечкою Владиславою сходили в Київський театр юного глядача на виставу, “Байки на горищі”, яку поставила режисер Тетяна Огородова за байками Езопа.



Це чудово, коли наші діти не тільки проводять час із задоволенням, а й долучаються до прекрасного. Я дуже хотів би провести в Україну театральну реформу.

Хтось, вочевидь, дорікатиме мені: люди голодають, а ти закликаєш мистецтво піднімати! Але я, як ніхто інший, стою на захисті, перш за все, тих людей, яким сьогодні найважче: селян, молоді, пенсіонерів, працівників бюджетної сфери.

Коли у мене буде більшість в парламенті, ми не тільки піднімемо соціальні видатки до рівня, вище європейських стандартів, а й забезпечимо культурно-духовний розвиток нації суттєвою державною підтримкою.

Безумовно, слід підвищувати фінансування культурно-мистецького напрямку. Для країни це краще, ніж збільшувати витрати на утримання депутатів, міністрів, а також так званих правоохоронців, що захищають, передусім, вказаних вище депутатів з міністрами. Останні бісяться з жиру, не знаючи, яке ще “Бентлі” їм купити, коли стільки проблемних питань, котрі слід вирішити якнайшвидше.

Збільшення  видатків на театральну галузь дозволить: підняти заробітну плату акторам, режисерам та іншим працівникам; відремонтувати фасади й інтер’єри театрів; зменшити ціни на квитки, щоб така радість була доступною для кожного маленького українця; гідно представляти вітчизняних театралів на міжнародній арені.

...Коли ми з малою в ейфорії від фантастичної вистави виходили з театру, у мене зіпсувався настрій, відколи я звернув увагу на дику картину...

Київський академічний театр юного глядача на Липках був заснований 1924 року. Особливість його в тому, що цей театр задовольняє мистецькі запити трьох категорій глядачів – малюків, молоді і старшого покоління. Державна влада має його опікати та допомагати йому. Але нині це не так. Сусідній будинок – фешенебельний ресторан, який прийнято називати їдальнею для депутатів Партії Регіонів і БЮТ, сильно вже вони полюбляють тут обідати. Поряд з цим рестораном театр виглядає, мов бідний родич. Соромно.

Наш обов’язок перед нащадками – змінити ситуацію!

Ваш Олег Ляшко, лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.