Парламент проти народу!

01 лютого 2011, 15:04
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
3481

Сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Конституції, яким продовжила повноваження нинішнього парламенту на 1,5 роки.

Таким чином, наступні парламентські вибори відбудуться не у березні цього року – як і мало бути  згідно з чинною Конституцією – а у жовтні 2012-го.

Вашій увазі пропоную стенограму мого виступу з парламентської трибуни під час обговорення цього закону.

«…На превеликий жаль, нинішній склад Ради такий  далекий від народу, що вони проголосують за все, що завгодно. І той, хто найбільше кричить і прикривається народом -  як  колега Чечетов з фракції Партії регіонів -  очевидно,  давно не чув голосу того народу.

Соціологи, про яких ви кажете «продажні», провели опитування. Згідно з результатами цього опитування понад 80 відсотків людей не хоче бачити нинішньої Верховної Ради, та й взагалі ніякої влади. І ми не повинні позбавляти людей права вибору. Якщо влада діє  неправильно, таку владу треба  міняти з регулярністю раз на рік. Аби, нарешті, люди  могли вибрати ту  владу, яка не дуритиме людей перед виборами, а виконуватиме свої обіцянки.

 Бо сьогодні ті, хто йдуть на вибори, обіцяють людям  золоті гори, а потім п’ять років  сидять в парламенті, вирішуючи власні проблеми. А люди позбавлені можливості міняти таку  владу. Окрім того, внаслідок  політики, яку   проводить нинішня влада, не кожен з сьогоднішніх виборців доживе  до наступних виборів. От саме тому у цей перехідний період вибори мають бути хоча б раз на рік.

П’ять-десять виборів   - і  до влади  прийдуть люди, які пам`ятатимуть про інтереси  виборців, а не про власні інтереси. Це перше.

Друге. За цей законопроект не можна голосувати хоча б тому, що він  не відповідає Конституції.  Не зважаючи на рішення Конституційного Суду.

Адже наш Конституційний Суд - найконституційніший суд в світі, він може прийняти будь-яке рішення, у тому числі і таке, що суперечить  Конституції. Але ж реально ми бачимо, що у випадку прийняття цих змін до Конституції,  повноваження Президента продовжуються. По Конституції, що по старій, що по новій, Президента обирали на 5 років. У випадку прийняття змін,  Президент буде працювати мінімум п’ять  з половиною років. Але хто  давав повноваження на продовження повноважень Президента? Хто  давав повноваження змінювати  форму правління в державі?  

Прикриваючись інтересами народу,   ви  в цій залі приймаєте антинародні рішення.

Те, що зараз відбувається у Верховній Раді,  йде в розріз з  інтересами суспільства,   робиться проти інтересів України. Ви позбавляєте людей можливості  обирати насправді достойну владу. І я категорично проти цього».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.