За полiтику без зрад i комплексу меншовартостi!

04 лютого 2011, 13:35
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1917

Вашій увазі пропоную заяву, проголошену мною з парламентської трибуни 4 лютого 2011 р.

Сьогодні світ продовжує перебувати у фазі турбулентності, що виникла як реакція на глобальну фінансово-економічну кризу.

Пiд приводом боротьби з кризою відбувається масштабний наступ на демократичні права і свободи громадян. Масовi антиурядові виступи в Алжирі, Тунісі, Ємені та Єгипті – пряма реакція на такі обмеження.

Як відповідальний український політик я хотів би зробити наступну заяву. Якщо влада в Україні не зупиниться у своєму прагненні й далі ламати усіх на шляху до встановлення тотального контролю над суспільством, якщо влада буде переслiдувати політичних опонентiв, представникiв малого бізнесу, студентiв, зрештою тих, хто у Донецьку або Одесі спілкується українською мовою – сценарії арабського світу стануть реальністю і для усіх нас. 

Схаменіться, щоб не було пізно.

Світові події також свідчать, що головна загроза для держав із нестабільними демократіями чатує всередині країни. Тому, наступна моя ініціатива, переконаний, здатна ефективно посприяти очищенню політичного життя, проходу нового покоління політичного класу.

Йдеться про оприлюднення наприкінці 2010 року офіційних документів Державного департаменту США. Це поділило світову політику на два етапи: до «Wikileaks» та після «Wikileaks». Лідери багатьох держав світу, у тому числі України, усвідомили народження абсолютно нових умов творення великої політики. І подвійні стандарти вже не можуть залишатися одним iз її успішних методів, бо реальні мотиви, якими керуються  політики, стають надбанням громадськості. Приходить час політиків без «другого дна», котрим, окрім масштабів державного мислення, притаманні ще й тверді ідеологічні переконання та відповідальність за національні інтереси.

         На початку 2011 року я започаткував проект «Україна у Wikileaks: політика без грифу». Його суть – видання українською мовою серії книжок з добіркою оприлюднених на порталі документів, в яких згадується Україна. Робота над першою книжкою знаходяться на фінальній стадії і вже готується її презентація.

Ці документи – наше дзеркало. Вони викривають подвійні стандарти та зраду – головні історичні вади минулої та сучасної української політики. Адже ті, хто сьогодні в Україні багато говорить про моральність, насправді роблять аморальні речі. А ті, хто кричать про патріотизм, насправді торгують національними інтересами своєї держави. Це засвідчують документи Wikileaks. Це нова реальність світової політики в умовах інформаційної глобалізації. Американські ж дипломати лише роблять свою роботу, так само, як це роблять дипломати інших держав світу.

Мета мого проекту – запровадження нових стандартів в українській політиці – без зрад, без морального кілерства та комплексів меншовартості.     

 

 

        

        

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.