Регіонали i БЮТ демонструють солідарну безвiдповiдальнiсть за майбутнє України

03 березня 2011, 15:47
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2235

Сьогодні Верховна Рада, на превеликий жаль, не підтримала проект зареєстрованої мною постанови про розгляд у стінах парламенту питання щодо боргових зобов’язань України.

Кажу на превеликий жаль, тому що ситуація з зовнішніми боргами в Україні катастрофічна.

Як свідчить Міністерство фінансів, загальна сума державного та гарантованого державою боргу  на  кінець  минулого року становила майже   55 мільярдів доларів  США, або більш ніж 432 млрд.  грн. До того ж, борги бралися на невигідних умовах, під високий відсоток і у більшості на короткий час, тому головна небезпека – у витратах на їх обслуговування, які разом з необхідною дотацією Пенсійному фондові все більше наближаються до загального обсягу витратної частини Державного бюджету.

 Сьогодні з державними боргами в країні склалася така ситуація,  що  кожна українська сім`я має сплатити в рахунок їх відшкодування  по кілька тисяч доларів.

Тому я й пропонував провести у травні парламентські слухання, які б мали відповісти на питання  – як нам уникнути боргової ями.  Втім, парламентська більшість не підтримала цю ініціативу.

Але найприкріше те, що проект постанови не підтримали й депутати фракції Юлії Тимошенко.

Здається, дивна ситуація – опозиційна лiдерка, яка щодня декларує  своє уболівання за долю України, наказує  своїм депутатам не голосувати за розгляд у парламенті вкрай важливого для майбутнього України питання.

Втім, пояснення цьому факту дуже просте - наша країна відновила масові державні запозичення якраз у тi часи, коли керівництво урядом  здійснювала Юлія  Тимошенко. У 2009 році державні запозичення склали 121 млрд. грн.

 У минулому році, вже за урядування Азарова,  державні запозичення становили майже 100 млрд. грн.

Отже, і уряд Тимошенко, і нинiшнiй уряд Азарова несуть солідарну відповідальність за те, що Україна в боргах,  як у шовках,  i не здатна розрахуватися за своїми боргами.

Лише цим фактом i пояснюється відмова фракції БЮТ i "регiоналiв" обговорювати в парламенті питання надмірних державних боргів.

Тимошенко i Янукович –  антагоністи у боротьбі за владу –  швидко знайшли спільну мову, коли йдеться про ігнорування державних iнтересiв. Я вважаю таку поведінку полiтикiв абсолютно безвідповідальною.

Україна, фактично, втратила економічну незалежність, внаслідок чого постала загроза втрати незалежності державної. Саме парламент чи хоча б опозицiйнi депутати  мали б реагувати на ці загрози.

 На превеликий жаль, сьогодні цього не сталося. Голова Верховної Ради Володимир Литвин, який чи ненайбiльше на словах любить Україну, на дiлi сьогодні зробив усе, аби заблокувати розгляд цього питання в парламенті. Тi, хто справдi люблять Україну й дбають про її  майбутнє, так  не чинять. Справжні патріоти намагаються вирішувати проблеми, а не перекладають їх на плечі нащадків.

Бо 55 мільярдів доларiв, які винна усiм Україна, необхідно повертати. Чи то землею  – як планує нинішня влада, чи то урізавши до краю фінансування  медицини, освіти тощо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.