Хай громадяни скажуть своє слово!

18 квітня 2011, 17:35
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1595

Прийняття нового закону про вибори потрібно винести за межі парламенту.

Тільки тоді він відповідатиме вимогам суспільства, а не правлячої верхівки.

Верховна Рада прийме виборче законодавство у такій редакції, якої вимагають від неї обставини. Бажання бути при владі не зупинить нинішню більшість ні перед чим. Тому говорити про якісні зміни у новій редакції Закону про вибори не доведеться. Я переконаний, що Верховна Рада не здатна прийняти такий Закон самостійно.

Виходом із такої ситуації може стати референдум, який повинен прийняти основоположні засади нового Закону про вибори.

Перш за все наполягаю на скороченнi кiлькостi депутатiв парламенту хоча б до 300 осiб. До вiдома: майже 200 нинiшнiх депутатiв, незважаючи на витраченi на їх утримання шаленi кошти i штат помiчникiв, не написали жодного законопроекту!

У новому Законі про вибори треба також чітко і просто прописати механізм відкликання народного депутата, зняти депутатську недоторканість, ввести відповідальність за вештання депутата по фракцiям. Адже це таке ж фальшування волевиявлення, за яке передбачено покарання у Кримінальному кодексі.

Переконаний, що залучення до роботи над цим законопроектом експертів та винесення формування за межі парламенту дозволить вирішити проблеми, які сьогодні дуже гостро стоять в Україні.

Депутат, який буде підзвітний суспільству, а не партійному босу, не поводитиме себе так зухвало. Сьогодні ситуація виглядає так: депутат, обраний народом, не несе перед цим народом жодної відповідальності з моменту отримання мандату. Думаю, що з 450 народних депутатів виборці бачили на своєму окрузі максимум 100 – решта навіть не розуміють, чим же повинен займатись найвищий законодавчий орган.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.