Боротьба за європейський вибір продовжиться завтра

10 травня 2011, 10:42
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1440

11 травня 2011 року у Верховній Раді пройдуть слухання на тему «Про стан та перспективи розвитку економічних відносин з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним Союзом». В них буде багато емоцій і внутрішньої політики.

Хтось із лівих говоритиме про якісь інтеграційні перспективи на Схід від українських кордонів (ми вже там були – досить; зараз приймається тільки прагматичне партнерство). Хтось із правого крила буде говорити лише про здачу нинішнім Президентом України національних інтересів на догоду Росії. При цьому – без якихось фактів та цифр.
  
Я ж говоритиму правду.

І правда полягає у тому, що у нас немає альтернативи Західному вектору. Немає – і все. Це буду доводити із робочими цифрами у руках.

Західний вектор – це, насправді, і є наш цивілізаційний вибір. Нас постійно від нього відривали, але, так само постійно, у муках та боротьбі, ми до нього повертались.

Не применшуючи роль держав, що лежать на Схід від українських кордонів,   я говоритиму про те, що пострадянські держави самі потребують мільярдних інвестицій та новітніх технологічних капіталовкладень. У них немає ресурсів не лише для України, але й для власної модернізації. Отже, ми з ними конкуренти у боротьбі за західні інвестиції та технології.

Переконаний, що в Україні вже народився новий клас політиків, інтелігенції, робітників та селян, які так само розуміють наш цивілізаційний вибір.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.