Олег Ляшко у Казахстані кличе інвесторів до України

19 травня 2011, 13:03
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1278

19 травня у столиці Казахстану місті Астані відбувся Казахстанський інвестиційний форум. Він передував двадцятому щорічному засіданню Ради управляючих Європейського банку реконструкції та розвитку, яке відбудеться 20-21 травня.


У роботі інвестиційного форуму взяв участь народний депутат України Олег Ляшко, який виявися єдиним представником українського парламенту на поважному зібранні світових банкірів та інвесторів.
Під час зустрічі з ними Олег Ляшко сказав: «Україна програє битву за інвестиції, а ось Казахстан у безперечних лідерах на євразійському просторі. За двадцять років незалежності ця республіка, де 16 мільйонів населення, залучила 120 мільярдів доларів іноземних інвестицій. А сьогодні ставить завдання на державному рівні форсувати цей напрямок іще агресивніше.
Я в Астані зі своєю командою для того, щоб вивчити казахстанський досвід підйому економіки і застосувати його в Україні», - сказав український депутат.
Олег Ляшко закликав банкірів та інвесторів іти в Україну, «щоби модернізувати ззовні інвестиційний клімат в Україні». Він додав також, що «український парламент у цьому процесі має бути більш активним гравцем».
Під час форуму Олег Ляшко провів низку зустрічей з урядовими діячами Казахстану. У розмові з народним депутатом України віце-прем’єр, міністр промисловості та нових технологій Асет Ісекешев та міністр фінансів Болат Жамішев підтвердили величезний економічний потенціал розвитку відносин між двома країнами.
Уранці цього ж дня Олег Ляшко зустрівся з послом України в Казахстані Олегом Дьоміним. Посол ознайомив депутата з сучасним станом відносин між Україною та Казахстаном і розповів про співпрацю посольства з українцями, що живуть у цій республіці.
Народний депутат пообіцяв сприяти відновленню фінансування з боку України співвітчизників, які мають казахстанське громадянство, але бажають учитися в українських вищих навчальних закладах.
Олег Ляшко передав українському посольству книги українських авторів для розповсюдження серед представників української діаспори.

Прес-служба Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.