Якщо Луценко, не дай Бог… Країна «вибухне»

23 травня 2011, 05:18
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
5137

Справа Юрія Луценка може стати справжньою національною трагедією. Кажу це свідомо, без перебільшень. Зараз людина на межі життя і смерті…

Мене вражає цинізм та жорстокість з яким влада відноситься до цієї ситуації. Здавалось би, отримали те що бажали. Відімстили, запроторили у в’язницю, довели до відчаю, познущались, людина місяць голодує, фактично стала інвалідом… Зібрано гроші, 970 тис.грн, суму задекларованих прокуратурою збитків. Весь опозиційний табір просить взяти Юрія на поруки. Їхня ж Карпачова звернулася до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу. Так ні, вони в упор нічого не помічають. Вже не тільки Україна, весь цивілізований світ з жахом споглядає на ті знущання, які чинить над ним ГПУ і тюремщики. Питання сьогодні вже не у надуманих обвинуваченнях, не у брутальному політичному переслідуванні. Питання лежить у площині елементарної людяності, принципах християнської моралі, якщо хочете.

Вражає те, що інкримінуючи якісь збитки Луценку, вони безпардонно продовжують залізати у державний бюджет і красти у власного народу мільярди, доводячи людей до зубожіння. І за це жодної відповідальності ніхто не несе. Немає сенсу називати прізвища тих, хто сьогодні отримує садистське задоволення від страждань людини, його рідних і близьких. Ці прізвища усім відомі.

Нема смислу давати оцінку Юрію Луценку як колишньому міністру. Та хіба він вже не достатньо вистраждав? Я запитую у них, у цих зажирілих політиканів, невже вони ще не натішились? Що їм ще потрібно, щоб вони зрозуміли, що він не втече, що він нічим не загрожує?

Живий Луценко їм не загрожує, але якщо,  не дай Бог, з Юрою щось станеться…. країна «вибухне». І тоді зупинити процес буде вже неможливо. Не розуміти цього можуть лише дуже короткозорі люди.

Я знаю, що з логікою у нинішньої влади проблеми. Але невже Янукович не бачить, що від нього сьогодні залежить не тільки доля однієї людини, від нього залежить доля України, та й його власна доля. Якщо станеться трагедія, це вже точно об’єднає усіх опозиційних політиків, без виключень. А головне, це спричинить прозріння у свідомості кожного українського громадянина. Бо державі, де влада свідомо фізично знищує політичних опонентів, нема місця у цивілізованому світі. І «справою Луценка», і переслідуваннями Тимошенко та інших опозиційних діячів правлячий режим створює небезпечний прецедент. Адже, ніяка влада не буває вічною, а будь-яка опозиція колись може стати владою. Тоді відбудеться те, що називається почуттям помсти. Нинішні прокурори, слідчі, судді, та можновладці, мають зрозуміти, що ті хто прийде після них будуть до них ще жорстокіші. Це аксіома. І «відмазка» типу «вибачте, мені так наказали» вже нікого не задовольнить. Отже, з цим гратися не варто.

Вікторе Федоровичу, не доводьте себе до гріха, віддайте наказ випустити Луценка. Інакше ви ризикуєте отримати клеймо президента за якого в тюрмах помирали політв’язні. Жодна цивілізована країна світу не сприйме такого, жодна. Ви ризикуєте навічно стати ізгоєм у всьому цивілізованому світі, у всій міжнародній спільноті. Ви просто станете другим Лукашенком.

Окрім того, нагадаю, сьогодні в Україні відбувають покарання тисячі безневинних людей. Багато з них сидять в тюрмах за політичною ознакою. Система жорсткого контролю та репресій проти інакомислячих стала нормою, частиною державної політики в Україні. Ці люди також знаходяться в ситуації безвихіддя, про них мало хто згадує, але і вони потребують уваги та суспільного захисту. Натомість, влада чітко взяла курс на повне знищення демократії та свободи, а відверта заангажованість судів досягла загрозливих масштабів. Можу спрогнозувати, що прийде час, і ті, хто сьогодні карає, самі пожинатимуть плоди свого правового свавілля і політичної безвідповідальності. У завершенні скажу одне, не все закінчується на землі. Колись з кожного з нас спитають, і той Вищий суд буде, справді, справедливим…

P.S. Сьогодні об 11.00 у Юрія Луценка чергове судове засідання. Сподіваюся, що в країні ще є надія на здоровий глузд. Якщо ні, то відповідно, відношення людей до влади буде адекватним. Таку владу, рано чи пізно зметуть…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.