Олег Ляшко в Казахстані підтримав ініціативи українців

23 травня 2011, 07:04
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1320

Напередодні стоп’ятдесятих роковин перепоховання Тараса Шевченка народний депутат України Олег Ляшко зустрівся в Астані з представниками української спільноти в Казахстані.


На розмову з українським депутатом приїхали співвітчизники з трьох областей республіки. Вів зустріч заступник голови Асамблеї народу Казахстану Юрій Тимощенко, відомий у цій центральноазіатській республіці громадський діяч. Асамблею очолює Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв.
Олег Ляшко заявив, що підтримуватиме всі ініціативи співвітчизників у Казахстані. Насамперед він сприятиме на парламентському рівні ідеї відновлення фінансування з боку України навчання молодих громадян Казахстану українського походження у вищих навчальних закладах своєї історичної Батьківщини.
Депутат сказав також, що звернеться до української влади з проханням прискорити процес установлення пам’ятника Тарасові Шевченку в  казахстанській столиці – місті Астані. Він добиватиметься також відкриття тут Українського культурного центру.
«Це наша велика українська справа, бо в Казахстані проживає 333 тисячі наших співвітчизників», – сказав Олег Ляшко.
Депутат передав казахстанським українцям майже триста книжок, які привіз з України до дня пам’яті Тараса Шевченка.
21 травня Олег Ляшко вшанував також пам’ять жертв сталінського терору, які загинули у таборі «АЛЖИР», що отримав таку екзотичну назву через абревіатуру каральної установи – «Акмолинский лагерь жён изменников родины».
«Комуністичний диктатор Сталін кинув сюди помирати майже вісім тисяч жінок, вся провина яких полягала в тому, що вони не зрадили своїх чоловіків. Кожна восьма жінка в цьому таборі була з України, і вже встановлені імена 743 українок», – сказав Олег Ляшко.
На території музею пам’яті жертв репресій і тоталітаризму «АЛЖИР» народний депутат Олег Ляшко поклав квіти до пам’ятного знаку, встановленого на честь українських жінок.

Прес-служба Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.