У 2012-му Янукович захоче реалізувати сценарій, що не вдався Кучмі

02 червня 2011, 07:26
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
6402

Віктор Федорович налаштований піти шляхом Леоніда Кучми, якому так і не вдалося реалізувати сценарій обрання Президента в парламенті.

Запропонований Лавриновичем законопроект щодо виборів депутатів Верховної Ради має на меті одне - цілковиту узурпацію влади президентом Януковичем і Партією регіонів. Особисто мені зрозуміло, якщо вибори 2012-го року відбудуться по запропонованому Мінюстом Закону – це стане остаточним ударом по демократії та свободі в Україні.

5 %-вий бар’єр, норма про самовисування (яка, до речі, відсутня на виборах у місцеві органи влади !!!)  на мажоритарних округах, закриті партійні списки свідчать про одне - влада налаштована йти шляхом «ламання через коліно», незважаючи на реакцію і українців, і світової спільноти.

Янукович чудово розуміє, що його популярність та авторитет у суспільстві стрімко падають. Тому єдиним можливим виходом не провалити вибори 2015 року є повернення до ідеї Кучми. Тобто обирати президента у Верховній Раді.

Янукович і Ко крок за кроком будуть реалізовувати цей сценарій. Їм потрібно зробити все для того, щоб втриматись, змусити людей повірити, що навіть думка про можливу зміну влади в Україні - неприпустима.

Задача виконується просто. У мажоритарні округи заводяться лояльні  кандидати, що здатні купити результат, а у партійні списки такі самі, що сьогодні можуть з легкістю «отстегнуть» 5-10 млн. у.о. і забезпечити собі прохідне місце. Звичайно, партії які можна «запускати» заздалегідь будуть визначені уАП. Якщо після підрахунку і формування більшості 300 депутатів не набереться, їх просто куплять або «нагнуть».

Також, потрібно розуміти, що опозиція у новій ВР стане просто декорацією. Ії «дозволять» настільки, наскільки це буде потрібно Януковичу. Для антуражу, для відмазки перед цивілізованим світом. Але зрозуміло, що ключову роль опозиція, яка, насправді,повинна перемогти, виконувати не буде. Усі сильні опозиційні мажоритарні кандидати будуть зніматися на етапі виборів судами, які вже давно є кишеньковими і продажними. Виборчі комісії також, в більшості, будуть контрольовані регіоналами, як це було на місцевих виборах.

За таких обставин єдине, що може забезпечити нормальне волевиявлення - контроль результатів. Тобто, всенародний захист результатів виборів, на вулицях, майданах, як це було у 2004-му. Та, сподіватися на це можна лише за умови об’єднання опозиції.

Я переконаний, що ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити виборів за їхнім сценарієм, оскільки тоді ми остаточно втратимо країну. Це мають розуміти усі, і опозиція, і люди. Гадаю, що сьогодні потрібно вимагати від Януковича розпуску діючої ВР, як деструктивного, кишенькового органу влади, що не захищає інтереси народу України. Тим більш, згідно чинної Конституції нинішній парламент не легітимний. А у разі його відмови, вимагати його відставки з посади президента. Я розумію, що наразі здійснити це достатньо складно, але вірю, що можливо.

Вже зараз потрібно створювати «Народний штаб опору режиму», готувати осінній наступ, результатом якого має стати зміна правлячого режиму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.