Іспанські огірки і зовнішня політика

02 червня 2011, 16:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2308

На наступному тижні мав відбутися візит Президента України до Королівства Іспанія.


Питань для обговорення накопичилося багато, починаючи від європейської інтеграції, завершення переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію, створення зони вільної торгівлі та розвиток торговельно-економічної співпраці.

Проте іспанські огірки, крім інших більш вагомих чинників, можуть зірвати цей візит. Скандал навколо органічних огірків, вирощених на іспанських фермах та експортованих до країн Євросоюзу та в Україну, які начебто викликали кишкові хвороби у жителів Німеччини та призвели до летальних наслідків, є дуже гучним. Сьогодні уся Європа про це говорить. Санітарно-епідеміологічна служба України також схвильована, оскільки іспанські огірки займають близько 1% на українському ринку овочів.

Цікаво, що за різними версіями, однією з можливих причин присутності кишкової інфекції в огірках називають те, що їх удобрюють гноєм.

Перепрошую, звичайно, але у кращі часи, коли худоби та відповідно гною в Україні було вдосталь, у нас багато городини підживлювалося цією цінною органічною речовиною. Та й зараз для українських селян та фермерів гній – головний пріоритет. І нічого, Бог милував.

Але вік біохіміотехнологій вносить свої корективи у сільськогосподарську науку. Вочевидь, нинішній раціон годівлі європейських тварин вимагає більшої уваги – настільки він органічний? У першу чергу це питання для власників ультрасучасних європейських та американських сільськогосподарських підприємств.

Ось так іспанський огірок став головним ньюсмейкером, здатним впливати на велику європейську політику.

До речі, для України, як не дивно, такі випадки з іспанськими огірками відкривають шлях до величезного і привабливого європейського ринку.

Оскільки вони у нас смачні та корисні, а головне – справді органічні. Так що продовжую робити все від мене залежне, аби торувати шлях для українських товарів на ринок Європейського Союзу.

Український огірок буде переможцем, а значить – і український громадянин.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.