Тези до програми Радикальної партії

05 липня 2011, 07:28
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1770

Вношу на всенародне обговорення проект програми Радикальної партії. Пропоную всім громадянам ознайомитися з тезами проекту і подати конкретні пропозиції.

 Я впевнений, що на установчому з’їзді Радикальної партії будуть ураховані найбільш радикальні пропозиції. Нова політсила ставить за мету виграти парламентські вибори й кардинально змінити владу.

Тези до Програми Радикальної партії Олега Ляшка

РІШУЧИЙ ШЛЯХ УКРАЇНИ: ЧАС ПОВСТАТИ!

Україна має можливості, дані Богом.

Після розвалу Радянського Союзу саме Україна мала найпотужніший стартовий капітал: плодючу землю, багаті природні ресурси, вигідне геополітичне становище. Чому ж держава не використала цей капітал? Бо бракувало гідних керівників.

Двадцять років одні й ті самі люди, а також їхні родичі та підлабузники керували народом, час від часу міняючись місцями. Вони вводили людей в оману, хизуючись, хто краще. Насправді всі вони однакові.

Досить!

Владу слід віддати молодим та енергійним патріотам своєї Вітчизни. Саме молодь може змінити країну, а не старі злодії, котрі сидять на Печерських пагорбах і насміхаються над багатостраждальним українським народом, цинічно й зухвало обкрадаючи його та думаючи, що вічно коїтимуть свої лихі справи.

Ми виженемо їх з посад, віддавши молодим громадянам важелі управління державою. Які, по-перше, заслуговують на владу, по-друге, знають, що таке відповідальність перед народом, і, по-третє, посадять крадіїв у тюрми.

Коли ми швидко наведемо лад у країні, тоді ніхто не уникне покарання за розкрадання державного майна.

Ми радикально забезпечимо суворі механізми контролю громадян над владою – відкликання депутатів усіх рівнів, кримінальну відповідальність за хабарництво та зловживання владою, виборність суддів місцевими громадами.

Ми негайно скасуємо всі пільги для депутатів.

Ми зменшимо кількість народних депутатів, бо користі для народу від 450-ти немає. Буде 300 депутатів у Верховній Раді, кожного з яких ми змусимо день і ніч працювати на благо простих людей.

Кожен виборець знатиме, що його права захищені, а його ініціативи будуть узяті до уваги.

Ми заборонимо бути депутатом більше двох скликань. Громадянин, старший за 60 років, не матиме права обиратися до парламенту і місцевих рад. Якщо чинний депутат досягає такого віку у процесі скликання, то його повноваження припиняються, і депутатом стає наступний кандидат за списком партії, або відбуваються перевибори в мажоритарному окрузі.

Ми скоротимо термін повноважень Президента і Верховної Ради до чотирьох років.

Україна має стати світовим лідером розвитку, скориставшись чорноземом. Наша рідна земля здатна годувати весь світ, врятувавши його від продовольчої кризи. Заради відродження й розвитку українського села ми категорично заборонимо продаж земельних угідь.

Українці та українки стануть справжніми господарями на своїй землі!

Провідним напрямком розвитку ми бачимо швидке відродження національного виробництва. Ми створимо нові робочі місця, щоб українці та українки поверталися додому. Ми дамо гідну роботу та заробітну плату, яка буде вищою, ніж у Росії та в Європі.

Ми створимо дітям якісні умови життя. Дітям потрібна безплатна освіта – від дитячого садочка до університету. Ми всім суспільством допоможемо діткам, яким найважче, – позбавленим батьківської опіки.

Викладачів та працівників освітньої галузі ми забезпечимо високими зарплатами з преміальними за наукову діяльність, а студентів – стипендіями європейського рівня.

Кожен молодий українець та україночка знатиме, що держава дбає про своїх громадян. Усі випускники вищих навчальних закладів та професійно-технічних училищ матимуть перше місце роботи з належною оплатою. Ми введемо податкові пільги для підприємців, які братимуть на роботу молодь.

Літнім людям ми забезпечимо пенсію, якої вистачить на харчі, ліки, одяг, відпочинок і мандрівки. Людина, яка все життя працювала, заслуговує на схилі літ на кращі умови життя.

Малий та середній бізнес – запорука постійного розвитку. Коли ми матимемо більшість, то законодавчо змусимо банки знизити ставки за кредитами та видавати їх без тяганини всім, хто потребує. Для бізнесу – до 5% річних терміном на 20 років. Для молодих сімей на житло – до 3% річних терміном на 30 років.

Ми радикально реалізуємо програму страхової медицини. Ми збільшимо державне фінансування медичної галузі щонайменше вдесятеро. В кожному селі працюватиме фельдшерсько-акушерський пункт, де буде все для невідкладної допомоги пацієнтові. У кожній лікарні буде сучасне обладнання.

У культурній сфері ми захистимо нашу історичну спадщину і дамо свободу розвиткові мистецтв.

За нас влада не втручатиметься в міжконфесійні відносини.

Наша гуманітарна політика буде національною й толерантною.

Ми сприятимемо перемогам українського спорту й радикально боротимемося за здоровий спосіб життя.

Час повстати, щоби здобути Славу Україні!

Олег Ляшко
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.