Вимагаю зробити освіту безкоштовною!

19 липня 2011, 10:29
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
3149

Вимагаю зробити освіту безкоштовною, оскільки більшість розумних і талановитих українських дітей або не має можливості вчитись у вищих навчальних закладах, або витрати на освіту стають надто важким матеріальним тягарем на їх родин.


Щоб вивчити дітей, батьки часто позичають гроші, продають дачі, машини та інше майно, якщо у них воно є. А ще страшніше, коли діти з світлою головою взагалі ніде не вчаться, особливо це актуально для сільських дівчат та хлопців. Платити за навчання немає чим, а поступити на бюджет дитині без блату дуже складно. Тому повністю безкоштовна освіта – це той крок, який, поза сумнівами, потрібен державі для розвитку. Наприклад, в Греції освіта безкоштовна – і, незважаючи на непросту ситуацію, прості люди там живуть значно краще, ніж українці. Чим ми гірші? На наступній сесії я зареєструю відповідний законопроект у Верховній Раді. І якщо парламент цього скликання не підтримає мою ініціативу, то, коли Радикальна партія буде в парламенті, ми неодмінно зробимо освіту безкоштовною. А також відродимо мережу професійно-технічних училищ. Тому що вітчизняну економіку піднімуть не тільки фахівці-інтелектуали, а й люди, які працюють руками, які знають своє ремесло й допомагають іншим людям”.

Також важаю, що кошти для проведення такої реформи можна знайти шляхом скорочення витрат на владу та силові структури, відродження національного виробництва та розвитку сільського господарства.

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.