Хай Азаров колготки на базарі продає

22 липня 2011, 08:40
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
3246

Верховна Рада закінчила чергову сесію, і депутати роз’їхалися на відпочинок. Очевидно, перевтомилися, проголосувавши за пенсійну реформу та інші антинародні рішення.



Показово, що в час відпусток ніби стираються розбіжності між народними обранцями. Нема опозиції й більшості, нема олігархів й тих, хто прикидається бідним, мов церковна миша. Відомі на весь  світ власники фінансово-промислових груп засмагають на сусідніх шезлонгах з тими парламентарями, які не декларують інших доходів, крім депутатської зарплати, депутатської пенсії та депутатської ж «соціальної допомоги». Всі проживають у розкішних готелях найбільш престижних світових курортів та в кримських санаторіях Верховної Ради. А в цей час уряд, готуючись до наступних виборів, посилено “покращує” життя українського народу. Так “покращує”, що багатьом нема чого їсти.

Відкриваючи нещодавнє засідання уряду, Прем’єр-міністр України Микола Азаров сказав напрочуд правильні слова: “вимога суспільства – реально покращувати життя людей, де б вони не мешкали і де б не працювали. І Уряд зобов’язаний цю вимогу виконати”.

Проявом “виконання” цих вимог є, наприклад, постанова Кабінету Міністрів України  від 6 липня 2011 р. №745 “Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету”.

Урядовим документом встановленно розміри доплат найбільш соціально вразливим категоріям українського населення – інвалідам, ветеранам армії та праці, учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та постраждалим від неї, “дітям війни” тощо.

Я не випадково почав розмову з  відпочинку наших парламентарів – ми бачимо неймовірний контраст між розкішшю багатьох представників правлячої еліти і  злиденністю простих людей,  які втратили здоров’я і працездатність часто саме на службі Україні.

На тих світових курортах, де відпочивають представники української влади, за сто євро не можна ні перебути одну ніч у готелі, ні  хоч один раз пообідати. А за діючим обмінним курсом сто євро – це більше, ніж отримує на цілий місяць абсолютна більшість українських пенсіонерів, у тому числі – пільгових категорій. І як же це уряд розщедрився на покращення їх жалюгідного існування?

Дослівно цитую з вказаної Постанови розміри встановлених виплат:

 «...2) для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1987—1990 роках та осіб, евакуйованих у 1986 році із зони відчуження:

інвалідів I групи — 870 гривень;

інвалідів II групи — 820 гривень;

інвалідів III групи — 760 гривень;

3) для інших інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:

I групи — 710 гривень;

II групи — 655 гривень;

III групи — 600 гривень;

4) для дітей-інвалідів — 380 гривень...»

Зверніть увагу – “підвищена” пенсія встановлюється для інвалідів,  “щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою”.  Тобто, мова йде про людей, які у ті жахливі часи рятували не лише нас, а мало не увесь світ. І таким людям встановлюється пенсія у 600 гривень – менше, ніж вимагає Конституція України.

Уряд також  прийняв рішення про “...підвищення пенсій непрацюючим пенсіонерам, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, передбачене статтею 39 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Доплати цим людям, згідно урядового рішення, здійснюється у таких розмірах:

“...тим, що проживають у зоні безумовного (обов’язкового) відселення, — 13,2 гривні;

тим, що проживають у зоні гарантованого добровільного відселення, — 10,5 гривні;

тим, що проживають у зоні посиленого радіоекологічного контролю, — 5,2 гривні».

Варто нагадати, що “зона безумовного відселення” – це території, на яких людям проживати не можна взагалі.  Рівень радіаційного забруднення там такий, що неминуче призводить до загрози самому життю поселенців, не говорячи вже про їх здоров’я. А документ свідчить, що уряд дозволяє громадянам проживати у смертельно небезпечних умовах, навіть “компенсує” загрозу -  додає 5, а деяким – аж 13 гривень до жалюгідної пенсії.

У більшості випадків на ці гроші можна лише доїхати до  поліклініки у райцентрі – на зворотний шлях вже не вистачить… Тому потрібен новий шлях! Для цього я зараз створюю Радикальну партію Олега Ляшка. Моя мета – щоб кожен громадянин був забезпеченим та захищений державою.

Особливо держава має дбати про тих, хто цього найбільше потребує, про незахищні верстви населення: дітей, молодь, пенсіонерів, інвалідів, людей із важкими умовами життя на взірець вказаних вище мешканців “зон безумовного відселення”.

Коли я та мої однодумці здобудемо владу, ми дамо цим людям гідні пенсії та іншу державну допомогу. А кожному з нинішніх урядовців, які так цинічно “покращують" життя громадян, я призначу персональну пенсію в 600 гривень. Хай Азаров і йому подібні колготки на базарі продають!


Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.