"Я достаю из широких штанин...", або чи були Шухевич і Бандера громадянами СРСР?

04 серпня 2011, 07:49
Власник сторінки
Політик
0
6671

Позавчора був на суді по Шухевичу і Бандері. Фантасмагорія ситуації полягала в тому, що захист намагався довести, що Шухевич і Бандера були громадянами СРСР, адже зачіпка позивача стосується саме норми про громадянство.


Формально то воно ніби й різниці великої не створює, але історико-політичний контекст очевидний. В сьогоднішній Україні треба довести належність особи до конституційно-правового поля СРСР, аби визнати її героєм України.

Все-таки ця держава є продовженням УРСР в усіх відношеннях. Тобто продовженням того, проти чого Шухевич і Бандера боролися. Нас постійно хочуть себе переконати в зворотньому. Але якось не сильно виходить - особливо на фоні відмови влади від святкування 20-річчя Незалежності.

Тому якщо вони відібрали ці звання, не святкують День Незалежності - значить буде менше ілюзій в нас. Тим швидше з`являться нові Бандери і Шухевичі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.